Muntthee recept – plus drie variaties
Als iemand een theeleut is, dan ben ik het wel! Ik drink zo’n beetje de hele dag thee. Ik ben geen fan van zwarte thee en fruitthee zoals bosvruchten, aardbei en dat soort dingen. Maar wel van de groene en kruidentheetjes. Nu de herfst in volle gang is heb ik een andere favoriet, verse muntthee!Muntthee recept – plus drie variaties
Bewaren
Als iemand een theeleut is, dan ben ik het wel! Ik drink zo’n beetje de hele dag thee. Ik ben geen fan van zwarte thee en fruitthee zoals bosvruchten, aardbei en dat soort dingen. Maar wel van de groene en kruidentheetjes. Nu de herfst in volle gang is heb ik een andere favoriet, verse muntthee!
In dit artikel laat ik je zien hoe je zelf super snel verse muntthee maakt, en ik geef je nog drie extra variatie recepten. Zo drink jij (en je visite) deze herfst (en winter) de lekkerste theetjes.
Muntthee met gember
Niet iedereen houdt van gember, maar persoonlijk vind ik het erg lekker om mijn muntthee met een paar schijfjes verse gember te drinken. Extra lekker met een klein beetje honing er bij.
Ingrediënten per glas
- 2 takjes verse munt
- 2 schijfjes geschilde gember
- eventueel: een schijfje citroen en een beetje honing
Tip: ben je juist gek op gember? Voeg dan extra gember toe, of laat de munt zelfs weg. Dan drink je gemberthee 🙂
Muntthee met kaneel en gember
In de herfst en winter ben ik gek op kaneel, het ruikt zo lekker! Voeg eens een kaneelstokje toe aan de thee. Hierdoor wordt het lekker kruidig.
Ingrediënten per glas
- 2 takjes verse munt
- 1 schijfje geschilde gember
- 1 kaneelstokje
- eventueel: een beetje honing
Muntthee met zoethout en kardemom
De geur en smaak van zoethout is lekker kruidig, wat het ook goed doet in de thee. Het doet me denken aan vroeger toen we zoethout kochten om te snoepen.
Ingrediënten per glas
- 2 takjes verse munt
- 1 stokje zoethout
- 5 peultjes kardemom
- eventueel: een beetje honing
Tijm met gember en kardemom
Even iets heel anders dan munt: thee van tijm! Dat is weer eens wat anders! Persoonlijk moet ik nog een beetje wennen aan deze variant, de tijm is erg aanwezig.
Ingrediënten per glas
- 2 takjes verse tijm
- 1 schijfje geschilde gember
- 5 peultjes kardemom
- eventueel: een beetje honing
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Tanja
Heerlijke recepten. Eerst dronk ik de hele dag zwarte thee met honing totdat de buurvrouw me liet kennis maken met verse muntthee met honing. Ik was er meteen dol op. :-) Ik kreeg van haar ook een muntplantje dat het heel goed doet in een grote pot buiten dus heb ik altijd verse munt. Laatst las ik dat verse muntthee met gember en citroen een vitamine bommetje is en maakte ik die. Helaas deed ik er veel te veel gember in :-( Nu lees ik bij jou hoe het wel moet, heel erg fijn! :-) Deze ga ik nu meteen maken! Voor de andere varianten heb ik niet alle ingrediënten in huis maar die komen meteen op mijn boodschappenlijstje :-)