Ga naar de inhoud

No-bake pretzeltaart met aardbeien en basilicum

Een hele lekkere zomertaart. No bake pretzeltaart met aardbeien en basilicum. Simpel om te maken, en zo lekker!
30 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op
No bake pretzeltaart met aardbeien en basilicum

No-bake pretzeltaart met aardbeien en basilicum

Een no-bake pretzeltaart met aardbeien en basilicum. Ja, dat smaakt net zo lekker als het klinkt! Dit heerlijke zomerse taartje is ideaal op een verjaardag, als nagerecht of gewoon als lekkers bij de koffie.

No bake pretzeltaart met aardbeien en basilicum

No bake pretzeltaart met aardbeien en basilicum

Deze no-bake aardbeientaart ontstond eigenlijk een beetje per ongeluk. Het plan was om een limoenvariant te maken met perzik, maar de limoenen waren kwijt en de perziken rot. Dus tijd voor plan B. En wat voor een!

Aardbeien en basilicum

Wist je dat basilicum en aardbeien echt een topcombinatie is? De smaak van de basilicum maakt de aardbeien net ietsje hartiger en geeft een mooie twist aan de aardbeien. Tijd dus om deze smaken te combineren in deze no-bake taart met pretzelbodem. Ja echt! Om nog een ietsje hartiger smaak aan het geheel toe te voegen, gebruik je zoute pretzels. Het resultaat? Een taart die heel lekker is als je niet wil bakken én niet van extreem zoete baksels houdt. Probeer maar!

Aardbeientaart met basilicum en pretzels

Aardbeientaart met pretzels

Om de no-bake pretzeltaart met aardbeien en basilicum te maken gebruik ik een quichevorm. Vet de quichevorm zorgvuldig in met boter om te voorkomen dat de taart blijft plakken. Maal de pretzels dan fijn in een keukenmachine tot ze de consistentie van grof zand hebben. Smelt ondertussen de boter en honing samen in een steelpannetje op laag vuur tot een glad mengsel.

Voeg de fijngemalen pretzels toe aan de gesmolten boter en roer goed door tot alle pretzels bedekt zijn. Dit mengsel wordt de bodem van de taart. Giet dit in de quichevorm en druk het gelijkmatig aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast en laat de bodem zo’n 15 minuten opstijven.

No bake pretzeltaart met aardbeien en basilicum

Klop de slagroom op in de keukenmachine tot deze stijf is. Voeg daarna de roomkaas en 2 eetlepels poedersuiker toe en klop verder tot het geheel romig en glad is. Doe de aardbeien en basilicum in een hoge maatbeker en mix ze met een staafmixer tot een gladde puree. Roer deze aardbeien-basilicumpuree door de roomkaasmix tot alles goed gemengd is.

Bereid de gelatineblaadjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zodra de gelatine klaar is, roer je deze door de roomkaasmix totdat de gelatine volledig is opgenomen. Giet de roomkaasmix in de quichevorm over de pretzelbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

No bake pretzeltaart met aardbeien en basilicum

Serveer de no-bake pretzeltaart met aardbeien en basilicum met met verse aardbeien en basilicumblaadjes voor een éxtra feestelijke afwerking.

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • quichevorm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze no-bake pretzeltaart met aardbeien en basilicum

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Vet de quichevorm in met boter.
2
Stap 2
Maal de pretzels fijn in een keukenmachine. Smelt in de tussentijd de boter en honing in een steelpannetje. Roer de fijngemalen pretzels door de gesmolten boter en giet in de quichevorm. Zet de vorm in de koelkast en laat 15 minuten opstijvem.
3
Stap 3
Klop de slagroom op in de keukenmachine en meng daarna de roomkaas en 2 eetlepels poedersuiker erdoorheen. Klop enige tijd op tot een romig geheel.
4
Stap 4
Doe in de tussentijd de aardbeien met de basilicum in een hoge maatbeker en mix met een staafmixer tot een geheel. Roer daarna door de roomkaasmix.
5
Stap 5
Bereid de gelatineblaadjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer dan de gelatine door de roomkasmix. Giet de mix vervolgens in de vorm en laat de taart minimaal 1 uur opstijven.
6
Stap 6
Garneer de pretzeltaart met aardbeien en basilicum.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade
Appelkoeken met karamel
Reese’s chococups met pindakaas

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op