Ga naar de inhoud

Noedels met biefstuk en broccoli | Makkelijke maaltijd

Snelle maaltjes zoals deze noedels met biefstuk en broccoli zijn altijd welkom. Van die gerechten die je binnen no-time na een dag werken in elkaar draait, en nog heel erg lekker zijn ook. Geen moeilijk gedoe, gewoon noedels en groente koken, vlees er bij bakken en je kunt aan tafel....
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Noedels met biefstuk en broccoli | Makkelijke maaltijd

Snelle maaltjes zoals deze noedels met biefstuk en broccoli zijn altijd welkom. Van die gerechten die je binnen no-time na een dag werken in elkaar draait, en nog heel erg lekker zijn ook. Geen moeilijk gedoe, gewoon noedels en groente koken, vlees er bij bakken en je kunt aan tafel.

Noedels met biefstuk en broccoli

Biefstuk eten wij vaak op brood met jus (zoals dit recept) of met patat. Een echte traktatie. Maar natuurlijk kun je van biefstuk ook een heerlijke makkelijke maaltijd maken die wat gezonder is. Het geheim van dit snelle gerecht is niet alleen de heerlijke biefstuk, maar ook de snelle saus die je door de noedels en broccoli mengt.

Met een saus van hoisin en sojasaus, een vleugje suiker, verse gember en knoflook heb je een geweldige combinatie die een makkelijke maaltijd naar een hoger niveau tilt – meer heb je niet nodig.

Noedels met biefstuk en broccoli

Noodles met biefstuk

Noedels met biefstuk is toch een klassieke combinatie. De noodles zijn zo lekker zacht en vormen de perfecte basis voor de malse biefstukreepjes. Ze absorberen de heerlijke smaken van de marinade en saus. De broccoli daarentegen geeft het weer een lekkere bite. Het is een combinatie van texturen en smaken die elkaar perfect aanvullen.

Makkelijk recept

Dit recept voor noodles met biefstuk en broccoli is ontzettend makkelijk. Kook de noodles en de broccoliroosjes en gooi alles in een pan. De saus erbij, even laten sudderen en klaar is kees! Snijd de biefstuk in plakken en verdeel dit over het bord. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor noedels met biefstukpuntjes. Leg de biefstuk bovenop de noedels en garneer het geheel met wat gehakte lente-uitjes en een vleugje sesamzaadjes voor extra crunch en smaak. Hoe fijn op een drukke dag, of als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Noedels met biefstuk en broccoli

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze noedels met biefstuk en broccoli | makkelijke maaltijd

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze 7 minuten.
2
Stap 2
Breng de biefstuk op smaak met zout en peper. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak de biefstuk hierin aan. Zo rauw of doorbakken als je zelf lekker vindt.
3
Stap 3
Meng in een kommetjes de bruine suiker met soya saus, hoisin saus, gember en een eetlepel olijfolie.
4
Stap 4
Verwarm olie in een wok. Bak hierin de geraspte wortel met knoflook. Doe de gekookte broccoliroosjes en de noedels er na 5 minuten bij. Doe de saus er bij en bak dit nog een paar minuten mee.
5
Stap 5
Verdeel de noedels met broccoli over de borden. Snijd de biefstuk in plakken en verdeel dit over de noedels. Garneer het gerecht voor het serveren met lente ui en sesamzaadjes.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op