Ga naar de inhoud

Noedelsalade met zalm en limoen

Lekkere frisse salade, noedelsalade met zalm en limoen. Met radijs, komkommer en munt. Fijne maaltijdsalade.
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Noedelsalade met zalm en limoen

Noedelsalade met zalm en limoen

Tijd voor een frisse salade. Maar dan net even anders dan je van mij gewend bent, met deze noedelsalade met zalm en limoen. Een frisse salade met noedels, limoendressing en gebakken zalm. Dat is smullen!

Noedelsalade met zalm en limoen

Maaltijdsalades, daar kunnen we in de zomermaanden niet genoeg recepten en variaties van hebben toch? Want op warme en zonnige dagen komt een maaltijdsalade altijd van pas. Ook als het wat minder zonnig is moet ik zeggen. Op deze pagina vind je een overzicht van alle salade recepten die inmiddels op de website zijn gepubliceerd.

Het fijne van een maaltijdsalade is dat je het meestal snel in elkaar draait, het is lekker koud en fris en je kunt hem vullen met lekker veel verse ingrediënten. In dit geval voegen we ook radijsjes, komkommer en lente-ui aan de noedelsalade toe. Maar je kunt er natuurlijk zelf aan toevoegen wat jij het lekkerst vindt.

Noedelsalade met zalm en limoen

Noedelsalade met zalm en limoen

Noedelsalade met zalm en limoen dus. Het leek mij leuk om deze keer geen slasoort als basis van mijn salade met zalm te gebruiken, maar eens te kiezen voor noedels. En dat was echt een succes!

De bereidde noedels mengen we met een dressing van vissaus met suiker, chilipoeder en limoensap. Een heerlijke zoet-zuur-zout-en-pittige combinatie. Bij de noedels voegen we verse ingrediënten zoals een gesnipperd sjalotje, peterselie, lente-ui, munt, radijsjes en komkommer. Daarbij voeg ik een stukje gebakken zalm toe. Omdat de noedels al lekker op smaak zijn breng ik de zalm alleen op smaak met zout en peper.

Bij de noedelsalade met zalm kun je nog extra partjes limoen serveren. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar maakt de noedelsalade ook extra fris.

Je kunt deze noedelsalade zowel lauw-warm als koud eten. Bewaren kan ook: dat doe je in een afgesloten kom in de koelkast, 1 a 2 dagen.

Ingrediënten

personen

Voor de dressing

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze noedelsalade met zalm en limoen

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking.
2
Stap 2
Meng de ingrediënten van de dressing in een kommetje door elkaar.
3
Stap 3
Breng de zalm op smaak met zout en peper en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan rondom aan en gaar.
4
Stap 4
Meng de noedels het gesniperde sjalotje, peterselie, lente-ui en munt. Voeg de dressing toe. En radijs, komkommer. Leg tot slot de zalm erop, haal de zalm eventueel met een vork alvast iets uit elkaar.
5
Stap 5
Serveer de noedelsalade met zalm met partjes limoen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op