Ga naar de inhoud

Ontbijtcake van banaan en havermout

Ontbijtcake van banaan en havermout. Toch mocht een klein beetje suiker niet ontbreken. Lekker bij het ontbijt, of al tussendoortje.
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier zoals ik heb gedaan.
2
Stap 2
Meng in een grote kom de havervlokken met bruine suiker, bakpoeder, kaneel en zout. Roer dit door zodat het gemengd is. Park de bananen fijn en meng dit in een andere kom samen met de melk, ei en vanille. Voeg de olie toe en roer hierna de droge ingrediënten bij het natte mengsel.
3
Stap 3
Giet het bananenmengsel in de bakvorm en verwarm dit 25 minuten in de oven. Tot het mengsel gestold is. Laat het havermout bananenbrood een beetje afkoelen voor je het in stukken snijdt en serveert.
4
Stap 4
Serveer het bananenbrood als ontbijt of tussendoortje. Lekker met een beetje maple syrup of poedersuiker.

Ontbijtcake van banaan en havermout

Lekkere uitgebreide ontbijtjes, wie houdt er niet van? Het nadeel is alleen dat ze vaak niet zo gezond zijn. Vandaag staat er daarom een lekker gezond ontbijtje voor jullie klaar. Ik maakte een ontbijtcake van banaan met havermout.

Vooral in het weekend vind ik het fijn om uitgebreid samen te ontbijten. Automatisch komt er dan vaak iets lekkers op tafel. Ik ga dan niet voor een broodje met kaas of pindakaas maar eindig vaak met croissantjes, pannenkoekjes, spek. Omdat ik het tijd vond voor wat gezondere ontbijtinspiratie experimenteerde ik met een ontbijtcake van havermout. Het resultaat was verrassend goed, en moet zeker met jullie gedeeld worden. Bij deze!

Ontbijtcake van banaan en havermout

Om de ontbijtcake goed vullend te maken, en passend bij het ontbijt, heb ik geen bloem gebruikt maar havervlokken. Hierdoor is de structuur van de cake wat grover. Bananen zorgen voor de binding. En een klein beetje suiker mocht ook niet ontbreken, het moet wel lekker blijven toch?

De ontbijtcake is niet alleen lekker bij het ontbijt, maar ook als gezond tussendoortje.

Bekijk ook andere recepten

8 reacties

Sandra

Hij smaakt heerlijk! Klopt 't dat 't toch wat sneuig blijft als hij na 25 min in de oven is geweest en afgekoeld is? Wel heeft 't zeker een 1uur in de koelkast gestaan voordat 't de oven in ging.. Ik heb er nog wat pecan walnoten en amandelen doorheen gedaan... Wordt zeker nog vervolgd

Laat een bericht achter

Hanny

Goed gelukt en erg lekker. Sojamelk gebruikt in plaats van melk.

Laat een bericht achter

Hanny

Vandaag gemaakt, erg lekker. In plaats van melk heb ik sojamelk gebruikt. Aanrader!!

Laat een bericht achter

Angela

Hoi Brenda, leuk en handig blog! Ik heb net de cake gemaakt en hij was best lekker. Al zal ik de volgende keer de havervlokken malen, want dit werd toch wel best een korrelige structuur. Maar dat dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

Laat een bericht achter

Maryse

Hmmm, net gemaakt! Smaakt echt heel lekker en voedzaam. Ik heb wel iets minder suiker gebruikt en nog wat kokosrasp en pecannootjes als toppunt toegevoegd. Ga ‘m zeker nog een x maken

Laat een bericht achter

R.

Brenda BEN BENIEUWD NAAR ZUUR BASE RECEPTEN IVM AANLEG VOOR URINEWEG INFECTIE EN HET ZITTEN IN ROLSTOEL, ZOU GRAAG EEN MENU SUGGESTIE WILLEN ONTVANGEN ALLEEN MET GIRO OVERSCHRIJVING OMDAT IK GEEN INTERNETBANKIEREN DOE IVM OMSTANDIGHEDEN. GR ROB.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hier kan ik je helaas niet mee helpen, heb er geen ervaring mee.

Eline

Ziet er een heerlijk en stevig ontbijt uit :) daar zijn ik en m'n moeder fan van! Komt bij de volgende familiebrunch zeker op tafel!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op