Ga naar de inhoud

Oranje cruffin met banketbakkersroom

Een zoet hapje voor Koningsdag. De Oranje cruffin met banketbakkersroom. Een mix van de Oranje Tompouce en Oranjesoes. Simpel en zo lekker.

15 minuten Voorbereidingstijd
14 minuten Bereidingstijd
Oranje cruffin met banketbakkersroom

Oranje cruffin met banketbakkersroom

Oh yes, dit is zo lekker. Een perfect hapje voor Koningsdag, de Oranje cruffin met banketbakkersroom. Het is een mix van de Oranje Tompouce, een moorkop / oranjesoes en een cruffin.

Croissantdeeg met witte (oranje) chocolade gevuld met banketbakkersroom. Simpel om te maken, en super lekker!

Oranje cruffin met banketbakkersroom

Koningsdag recept

Met Koningsdag mag en Oranje Tompouce natuurlijk niet ontbreken. Maar het is ook weleens leuk om iets anders te eten. Of te maken. Omdat ik houdt van de componenten van een tompouce besloot ik hier een variant op te maken. Een Oranje Cruffin.

Met croissantdeeg uit een blikje, banketbakkersroom, witte chocolade (met een oranje kleurtje) en slagroom. Super lekker, en heel erg makkelijk om te maken. Ga je er ook mee aan de slag? Scroll naar beneden voor het uitgewerkte recept van dit Koningsdag recept.

Oranje cruffin met banketbakkersroom

Oranje cruffin met banketbakkersroom

Het fijne aan de Oranje cruffin is dat het simpel is om te maken, en je hebt er geen ingewikkelde dingen voor nodig.

De basis van de cruffin is croissantdeeg, uit een blikje. Het deeg rol je uit, en je snijdt de twee rechts stippellijnen door, zodat er drie rechthoeken ontstaan. De diagonale stippellijntjes druk je met je vingers dicht zodat het een rechthoekige lap deeg is zonder gaatjes erin.

Rol de rechthoekige lapjes deeg vanaf de lange kant vervolgens op. Snijd de rolletjes hierna door de lengte door. Zo ontstaan 6 halve rolletjes. Ieder rolletje rol je vervolgens op en leg je in een vakje van een muffintray. Bak de cruffins af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Als de cruffins zijn afgekoeld is het tijd om ze te vullen en versieren. In dit geval heb ik (ivm tijdnood) banketbakkersroom uit een pakje gebruikt. Maak je het liever zelf (is veel lekkerder) dan tip ik je graag dit recept. Voor de oranje topping heb ik oranje smeltchocolade van Funcakes gebruikt. Je kunt ook witte chocolade gebruiken en deze kleuren met kleurstof. Zorg ervoor dat je kleurstof op alcohol-basis gebruikt, en niet op waterbasis. In verband met het mengen met de vette chocolade.

Maak met een mesje een gaatje in de cruffin en spuit de banketbakkersroom erin. Dip de gevulde cruffins in de gesmolten chocolade. Laat de chocolade even opstijven voor je de cruffins afmaakt met een tof banketbakkersroom en een toef slagroom.

Oranje cruffin met banketbakkersroom

Ingrediƫnten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze oranje cruffin met banketbakkersroom

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 14 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffintray in.
2
Stap 2
Rol het croissantdeeg uit en snijd het deeg op de rechte stippellijntjes door zodat er drie rechthoeken ontstaan. De diagonale stippellijntjes druk je met je vingers dicht zodat het een rechthoekige lap deeg is zonder gaatjes erin. Rol de rechthoekige lapjes deeg vanaf de lange kant op. Snijd het rolletje hierna door de lengte door. Zo ontstaan 6 halve rolletjes. Ieder rolletje rol je vervolgens op en leg je in een vakje van de muffintray.
3
Stap 3
Bak het croissantdeeg af volgens de verpakking (die van mij heb ik 14 minuten gedaan, ipv 12-15). Nadat de gebakjes uit de oven komen laat je ze even afkoelen.
4
Stap 4
Bereid de banketbakkersroom. Doe de banketbakkersroom in een plasticzak met spuitmondje. Maak met een mesje een gaatje in de cruffin en spuit de banketbakkersroom erin.
5
Stap 5
Smelt de oranje smeltchocolade en dip hier de gevulde cruffins in. Laat de chocolade opstijven.
6
Stap 6
Maak de oranje cruffin af met een toefje banketbakkersroom en slagroom.
7
Stap 7
Hierna is de cruffin klaar om je tanden erin te zetten.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Oranje cruffin met banketbakkersroom
Naan met courgette, burrata en pijnboompitjes
Gevulde eieren met kip en crispy chili-olie
Citroencake met topping van MonChou

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op