Ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inOvenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas
Bewaren
Ovenschotels doen het goed, ze vallen altijd in de smaak. Zo ook deze! Vandaag heb ik een lekkere herfstschotel voor jullie klaarstaan. Een ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas.
Bij mij thuis staat er regelmatig een nieuw gerecht op tafel. Voor mijn blog probeer ik veel nieuwe dingen uit zodat ik iedere keer weer iets anders met jullie te delen heb. We eten daarom vaak een gerecht dat we nog niet eerder hebben gegeten. Soms zie ik een bedenkelijk gezicht tegenover me, J is niet altijd direct enthousiast als ik iets op tafel zet. Maar als ik een ovenschotel voor zijn neus zet dan is het altijd goed. Zelfs als er pompoen én geitenkaas op zit.
MAGGI vroeg me een variatie te maken op de ovenschotel Hollandse groenten in tomatensaus. Toevallig is dit een schotel die ik vaker heb gegeten, ik vind de tomatensaus in deze schotel namelijk heel erg lekker. Het is me helaas nog niet gelukt deze succesvol na te maken daarom belandt dit pakje regelmatig in mijn boodschappenkar.
Volgens het pakje voeg je Hollandse groenten, champignons en kip toe. Ik heb er een typische herfst/winterschotel van gemaakt door pompoen toe te voegen. Extra lekker met geitenkaas, maar als je hier niet van houdt kun je ook geraspte kaas over de pompoen strooien.
Staat deze lekkere schotel binnenkort ook bij jou op tafel?
Ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas
Dit artikel is een samenwerking met MAGGI, lees mijn disclaimer
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC (hete lucht op 180 ºC). Vet een ovenschaal in.Stap 2
Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Kook de pompoenblokjes 10 minuten voor.Stap 3
Rul het gehakt in een koekenpan, voeg de courgette toe en bak dit even mee met het gehakt.Stap 4
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover het gehaktmengsel en tenslotte de voorgekookte pompoenblokjes.Stap 5
Voeg de inhoud van de ovenmix toe aan 350 ml koud water en mix dit goed door met een garde.Stap 6
Schenk dit over de schotel en verkruimel tot slot de geitenkaas over de schotel.Stap 7
Laat de ovenschotel in het midden van de oven in 40 min gaar en goudbruin worden. Als de schotel tijdens het bakken te bruin kleurt, bedek deze dan met aluminiumfolie.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC (hete lucht op 180 ºC). Vet een ovenschaal in.Stap 2
Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Kook de pompoenblokjes 10 minuten voor.Stap 3
Rul het gehakt in een koekenpan, voeg de courgette toe en bak dit even mee met het gehakt.Stap 4
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover het gehaktmengsel en tenslotte de voorgekookte pompoenblokjes.Stap 5
Voeg de inhoud van de ovenmix toe aan 350 ml koud water en mix dit goed door met een garde.Stap 6
Schenk dit over de schotel en verkruimel tot slot de geitenkaas over de schotel.Stap 7
Laat de ovenschotel in het midden van de oven in 40 min gaar en goudbruin worden. Als de schotel tijdens het bakken te bruin kleurt, bedek deze dan met aluminiumfolie.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in4 reacties
Aukje
Vanavond gemaakt: heerlijk!
Els B
Heel kleurrijk ziet het er uit, kun je het ook maken zonder pakje?
Brenda Kookt
Jazeker, in dat geval kun je de saus zelf maken. Maar zoals ik ook in de tekst vertelde heb ik de exacte smaak nog niet kunnen ontdekken.
Marlotte
Hier thuis zijn de ovenschotels ook favoriet. Je kunt er ook zoveel kanten mee op! Pompoen en geitenkaas is altijd goed, ziet er in ieder geval heerlijk uit!