Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Paasbroodjes van croissantdeeg

Super leuke paasbroodjes van croissantdeeg. Croissant-Paashaasjes. Lekkere broodjes voor het hele gezin! Beleg jij ze hartig of ga je voor een zoete topping?
10 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op
Paasbroodjes van croissantdeeg

Paasbroodjes van croissantdeeg

Yes, tijd voor de lekkerste paasbroodjes voor bij de paasbrunch. Voor jong en oud. Namelijk deze leuke bunny paasbroodjes van croissantdeeg. Kleine paashaasjes die je eenvoudig bereid van Danerolles croissantdeeg. Superleuk om dit met de paasdagen op tafel te zetten.

En het fijne aan deze broodjes is dat je ze kunt eten zoals je wilt. Hartig, met ham en kaas. Of ga je voor zoet met jam of chocopasta? Of maak er een compleet (kinder)feestje van met glazuur en sprinkels! Kortom met deze paasbroodjes kun je alle kanten op, groot en klein smult ervan!

Paasbroodjes van croissantdeeg

Paasbroodjes van croissantdeeg

Croissantjes vallen bij velen in de smaak. Zeker wanneer ze zelf gemaakt zijn. Het is dan ook superleuk om deze bunny paasbroodjes samen met kids te maken. De leuke bunny paasbroodjes maak je namelijk gemakkelijk zelf, van een blikje croissantdeeg. Je rolt er geen standaard croissantjes van, maar op een eenvoudige manier kun je hier konijntjes, of paashaasjes van maken.

Het Danerolles croissantdeeg snijd je over de stippellijn door zodat je 6 losse driehoeken hebt. Pak van een stuk deeg de twee lange zijden vast en rol het deeg vanaf hier op tot een lange sliert. Trek het eventueel een beetje uit zodat het deeg iets langer wordt. Vouw het deeg dubbel en draai het 1x om elkaar heen. Zo ontstaat een paashaas van het deeg, met 2 lange oren. 

Scroll naar beneden voor het complete uitgewerkte recept van de paasbroodjes van croissantdeeg.

Paasbroodjes van croissantdeeg

Paasbroodjes van croissantdeeg bij de paasbrunch

De paasbroodjes van croissantdeeg zijn dus ‘gewone’ croissantjes, in een andere vorm gevouwen. Vervolgens kun je ze eten of serveren zoals je wilt. Je kunt ze doorsnijden en beleggen net zoals bij de normale croissantjes. Zo kun je de paasbroodjes bij de paasbrunch serveren met verschillend hartig of zoet beleg. Zo kan iedereen zelf zijn favoriete combinatie maken.

Bijvoorbeeld met ham en kaas, scrambled eggs met zalm, jam of chocoladepasta.

Paasbroodjes van croissantdeeg

Paasbroodjes versieren

Ook kun je er een nog groter feestje van maken en de paasbroodjes door de kids laten versieren. Zo worden het heerlijke zoete broodjes, het zijn bijna gebakjes!

Neem in dat geval bijvoorbeeld een glazuur van poedersuiker met melk of water. Of ga voor gesmolten chocolade. Het glazuur of de chocolade kunnen de kinderen zelf over de broodjes verdelen en de paasbroodjes vervolgens versieren met sprinkels of (mini)paaseitjes. Bij mijn dochters (4 en 7 jaar) viel dit ontzettend in de smaak!

Tip: wil je iets anders maken met de paasbrunch met croissantdeeg? Check dan ook zeker het ontbijttaartje met kwark en jam dat ik laatst deelde of ga voor mijn andere favoriet, cruffins met lemon curd.

Paasbroodjes van croissantdeeg

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Danerolles.

Ingrediënten

stuks

Voor een hartig beleg

Voor een zoet beleg

Voor de zoete versier-topping

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze paasbroodjes van croissantdeeg

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd het Danerolles croissantdeeg over de stippellijn door zodat je 6 driehoeken hebt.
3
Stap 3
Pak van een stuk deeg de twee lange zijden vast en rol het deeg vanaf hier tot een lange sliert. Trek het eventueel een beetje uit zodat het deeg iets langer wordt.
4
Stap 4
Vouw het deeg dubbel en draai het 1x om elkaar heen. Zo ontstaat een paashaas van het deeg, met 2 lange oren.
5
Stap 5
Leg de paashazen op het bakpapier.
6
Stap 6
Roer het ei los en bestrijk de paasbroodjes hiermee. Bak de paasbroodjes in 12-15 minuten in het midden van de oven tot ze een mooie goudbruin kleur hebben.
7
Stap 7
Laat de paasbroodjes even afkoelen.
8
Stap 8
Vul de paasbroodjes met een hartige of zoete vulling. Zoals ham en kaas of jam of chocoladepasta.
9
Stap 9
Het is extra feestelijk om de paasbroodjes door de kids te laten versieren. Maak een papje van poedersuiker met daarbij 1 el melk. Roer dit goed door. Laat de kinderen de paasbroodjes versieren met het glazuur, sprinkels en bijvoorbeeld M&M’s of (gekleurde) paaseitjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

1 reacties

Bep
4/5 sterren

Lijkt me lekker, zeker als de kinderen de haasjes mogen versieren! Ik ga het proberen en als het goed bevalt, kom ik met de 5e ster.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op