Ga naar de inhoud

Paastiramisu met bokkepootjes

Super lekkere en feestelijke paastiramisu met bokkenootjes. En paaseitjes on top met cacao. Smullen!

30 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • schaal van 20x15 cm
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Klop de slagroom stijf met een mixer of keukenmachine. Roer de mascarpone los en spatel hierna de mascarpone en poedersuiker door de slagroom.
2
Stap 2
Verdeel de gehalveerde bokkepootjes over de bodem van de schaal, zorg dat de hele bodem bedekt is. Besprenkel de koekjes met afgekoelde koffie. Doe dit bijvoorbeeld met lepeltje, zodat de koekjes niet te nat worden.
3
Stap 3
Verdeel hierover het slagroom-mascarponemengsel.
4
Stap 4
Zet de schaal minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
5
Stap 5
Verdeel vlak voor het serveren de gehalveerde paaseitjes over de tiramisu. Bestrooi de paastiramisu met cacao. Verkruimel eventueel nog een koekje en verdeel dit ook over de paastiramisu.

Paastiramisu met bokkepootjes

Oehh dit wordt jouw toetje hoor, dit jaar met Pasen. Of je nou gaat brunchen of dineren. Maak deze overheerlijke Paastiramisu met bokkepootjes. En paaseitjes. Een heerlijke tiramisu, die makkelijk is om te maken en ook geschikt is voor kids. Er wordt namelijk geen alcohol en rauwe eieren gebruikt.

Paastiramisu met bokkepootjes

Paasbrunch recepten

Bij de paasbrunch of paasdagen in het algemeen denk je vast eerst aan hartige recepten. Lekkere hartige hapjes voor bij de brunch, of hartige maaltijden voor het diner. Gerechtjes met ei, paasbrood, en misschien een zoet hapje met frisse lemon curd als afsluiter.

Maar je kunt met Pasen ook gaan voor een heerijk toetje. Deze Paastiramisu met bokkepootjes bijvoorbeeld. Een heerlijke afsluiter van de paasbrunch of het paasdiner. En zeg nou zelf, iedere gelegenheid om een heerlijk toetje te eten moet je aangrijpen toch? Dus ook de paasdagen! Ik zou zeggen zet deze heerlijke paastiramisu met bokkepootjes op tafel!

Paastiramisu met bokkepootjes

Paastiramisu met bokkepootjes

Tiramisu is wat mij betreft en altijd-goed gerecht. En het fijne is dat je er heel eenvoudig een lekkere twist aan kunt geven. Varieer met verschillende soorten koekjes en toppings. Zoals ik hier gedaan heb bij de paastiramisu met bokkepootjes.

Deze tiramisu is heel simpel, maar zo lekker. De basis zijn in dit geval geen langevingers maar bokkepootjes. Wat brosser qua structuur en met uiteinden gedipt in chocolade. Koffie mag hierbij natuurljk niet ontbreken.

De romig laagjes tussen de bokkepootjes is een combinatie van geklopt slagroom met mascarpone en poedersuiker.

En de finishing touch, of de kers op de taart zijn in dit geval praline-eitjes die we bovenop de tiramisu verdelen. Bestuift met cacao-poeder.

Het resultaat is een super lekkere paastiramisu met bokkepootjes. Zet jij hem ook op tafel?

Tip: ga je liever voor een andere tiramisu? Dan tip ik je graag deze variaties die ook zeer geschikt zijn voor de paasbrunch of als toetje na het paasdiner:

Paastiramisu met bokkepootjes

Paastiramisu met bokkepootjes

Bekijk ook andere recepten
Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta
Brownie recept

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op