Panna cotta met aardbeien en munt
Bewaren
Oh jongens, dit is toch een topper! Ik zou zeggen: dit is het toetje dat jullie deze zomer allemaal moeten maken. Panna cotta met aardbeien en munt. Het is fris, fruitig, romig, niet te zoet en super simpel om te maken. En had ik al gezegd dat het heel erg lekker is?
Zomer toetjes
Een toetje. Ik moet bekennen, we eten het niet zo vaak. Maar als er mensen komen eten dan vind ik het wel heel erg leuk om een lekker toetje op tafel te zetten. In de donkere maanden ga ik graag voor chocolade en warmte. Brownie is mijn favoriet! Maar in de zomer ga ik toch graag voor lichte smaken. En het is ook ideaal om dan fruit toe te voegen, want dat is helemaal in het seizoen.
Dit recept voor Panna Cotta met aardbeien en munt is wat mij betreft perfect voor zomerse dagen. Het is licht en fris en niet te zoet. En wat ook heel erg fijn is: je maakt het toetje vooraf zodat je het na het etentje zo op tafel kunt zetten.
Panna cotta met aardbeien en munt
Een panna Cotta klinkt misschien ingewikkeld? Dat is het niet, het is juist ontzettend simpel om te maken. Wel is het belangrijk dat je de Panna Cotta niet last-minute maakt, maar juist eerder zodat het mengsel kan opstijven. Â Het opstijven duurt minimaal 3 uur, maar langer mag ook.
Om de romige Panna Cotta te maken verwarmen we melk met slagroom en suiker. Samen met gelatine (dit zorgt voor het opstijven van het mengsel ) vormt dit de basis van net toetje. En aan deze basis kun je extra smaken toevoegen zodat het nog lekkerder wordt.
In dit geval heb ik in het Panna Cotta mengsel blaadjes verse munt laten weken. Zo neemt het mengsel de smaak van de munt over. De blaadjes halen we er daarna uit, maar de smaak die blijft erin.
Als topping van de Panna Cotta met munt heb ik aardbeien toegevoegd. Ik heb er een soort aardbeiensaus/jam van gemaakt en ik verdeel ook nog een paar verse aardbeien over de glaasjes.
Meer inspiratie voor zomertoetjes
Naast de Panna Cotta met aardbeien en munt staan er al vele andere lekker zomertoetjes op de blog. Ik tip je graag ook deze toppers:
Ingrediënten
Voor de panna cotta:
Voor de aardbeienpuree:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze panna cotta met aardbeien en munt
Stap 1
Leg de blaadjes gelatine in een bakje met water.Stap 2
Doe de melk met de slagroom, suiker en blaadjes munt in een pannetje. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur hierna uit. Laat het mengsel 10 minuten staan.Stap 3
Zeef hierna de blaadjes munt uit het mengsel.Stap 4
Verwarm het mengsel opnieuw. Haal de blaadjes gelatine uit het water en knijp het vocht eruit. Roer de uitgeknepen gelatine door het warme mengsel.Stap 5
Verdeel het mengsel over 4 glaasjes of potjes en zet het voor minimaal 2 uur in de koelkast.Stap 6
Maak ondertussen de aardbeienpuree: Snijd de aardbeien in stukjes en doe dit in een steelpannetje samen met de suiker. Verwarm het 15 minuten en stamp het tussendoor fijn. Laat het mengsel hierna afkoelen.Stap 7
Verdeel de aardbeienpuree hierna over de glaasjes met opgesteven panna cotta.Stap 8
Maak de glaasjes panna cotta af met een in stukjes gesneden aardbei en kleine blaadjes munt.Stap 9
Serveer meteen, of zet nog even weg in de koelkast.Ingrediënten
Voor de panna cotta:
Voor de aardbeienpuree:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze panna cotta met aardbeien en munt
Stap 1
Leg de blaadjes gelatine in een bakje met water.Stap 2
Doe de melk met de slagroom, suiker en blaadjes munt in een pannetje. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur hierna uit. Laat het mengsel 10 minuten staan.Stap 3
Zeef hierna de blaadjes munt uit het mengsel.Stap 4
Verwarm het mengsel opnieuw. Haal de blaadjes gelatine uit het water en knijp het vocht eruit. Roer de uitgeknepen gelatine door het warme mengsel.Stap 5
Verdeel het mengsel over 4 glaasjes of potjes en zet het voor minimaal 2 uur in de koelkast.Stap 6
Maak ondertussen de aardbeienpuree: Snijd de aardbeien in stukjes en doe dit in een steelpannetje samen met de suiker. Verwarm het 15 minuten en stamp het tussendoor fijn. Laat het mengsel hierna afkoelen.Stap 7
Verdeel de aardbeienpuree hierna over de glaasjes met opgesteven panna cotta.Stap 8
Maak de glaasjes panna cotta af met een in stukjes gesneden aardbei en kleine blaadjes munt.Stap 9
Serveer meteen, of zet nog even weg in de koelkast.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.