Parelcouscous salade met pompoen en rode biet
Bewaren
Salade in deze koude en donkere maanden van het jaar, dat is niet zo aan mij besteed. Ik ga liever voor lekkere warme gerechten. Maar toch miste ik het om salades te eten. Vooral bij de lunch. Daarom gaan we nu voor een heerlijke lauw-warme salade. Parelcouscous salade met pompoen en rode biet. Smullen!
Parelcouscous salade
Ik miste het om met groente te lunchen. In het voorjaar en de zomer doe ik dat regelmatig, maar de afgelopen maanden at ik voornamelijk brood en crackers. Of een omelet. Even geen zin in kou.
Herfstsalade
Toch miste ik het dus, en daarom ben ik aan de slag gegaan met een lauw-warme variant op de salade. Met heerlijke gegrilde groenten en verse spinazie. Bomvol vitamines, maar passend bij het koude herfstseizoen.
Wat is parelcouscous?
Voor dit lekkere recept gebruik ik parelcouscous. Het lijkt op traditionele couscous, maar is echt wel een stukje groter. De korrels hebben ongeveer de grootte van kleine parels, vandaar de naam. Het wordt gemaakt van tarwemeel en water, net als andere pasta’s. En het heeft een lekkere, nootachtige smaak.
Parelcouscous met pompoen en rode biet
De basis van deze lauwwarme salade is parelcouscous. Als je hier niet van houdt kun je ook andere (meer fijne) couscous nemen. Dat geeft net een andere smaak.
Gegrilde groenten
De parelcouscous combineer ik met blokjes pompoen en rode biet die we in de oven roosteren met een beetje honing. De parelcouscous en geroosterde pompoen en rode biet mengen we met verse spinazie en balsamicoazijn of dadelazijn. En we maken de salade af met verkruimelde feta en amandelen. Zo ontzettend lekker!
Parelcouscous recept
Deze lekkere salade met herfstgroenten is perfect voor het koude seizoen. De gegrilde groenten, amandelen en feta geven het een lekkere smaak en de honing maakt het af. Een parelcouscous recept voor de lunch. Yum!
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze parelcouscous salade met pompoen en rode biet
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de bieten en pompoen in blokjes en verdeel dit over de bakplaat. Verdeel hierover olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Drizzle hierover honing. Rooster de bieten en pompoenblokjes 35 tot 40 minuten in de oven.Stap 3
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 4
Meng de parelcouscous met verse spinazie en de azijn. Verdeel hierover de geroosterde biet en pompoen. Maak af met verkruimelde feta en grof gehakte amandelen.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze parelcouscous salade met pompoen en rode biet
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de bieten en pompoen in blokjes en verdeel dit over de bakplaat. Verdeel hierover olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Drizzle hierover honing. Rooster de bieten en pompoenblokjes 35 tot 40 minuten in de oven.Stap 3
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 4
Meng de parelcouscous met verse spinazie en de azijn. Verdeel hierover de geroosterde biet en pompoen. Maak af met verkruimelde feta en grof gehakte amandelen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.