Ga naar de inhoud

Pasta met broccoli!

Eens iets anders dan broccoli, aardappelen en vlees? Ga voor deze pasta broccoli met worstjes. Leuke bijkomstigheid, deze maaltijd kost weinig!
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de pasta volgens instructies op het pak.
2
Stap 2
Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg dit 4 minuten voor het einde van de kooktijd bij de kokende pasta.
3
Stap 3

Snijd de worstjes in stukjes en bak ze in een beetje olie in een koekenpan. Zet het vuur laag en voeg de geperste knoflook hierbij. Pas op dat de knoflook niet bruin wordt.

4
Stap 4
Breek de eieren in een kommetje, voeg de geraspte kaas erbij en klop dit met een vork los. Kruid dit met peper en zout.
5
Stap 5
Giet de pasta af en vang een kopje van het vocht op. Doe de pasta terug in de pan (niet op het vuur), doe de worstjes erbij en roer de eieren erdoor. Door de warmte van de pasta gaat de eiersaus binden.
6
Stap 6

Als de saus te dik wordt kun je er een beetje kookvocht door mengen (bij mij was dit niet nodig).

  • Strooi er op je bord nog een beetje extra Parmezaanse kaas over.
  • Bron: Photo-copy Ann

Pasta met broccoli!


Er staan (tot vandaag) nog geen recepten met broccoli op mijn blog. Terwijl ik regelmatig broccoli eet. Maar meestal “gewoon”gekookt met piepers (aardappelen) en een vleesje. Ik geloof dat ik dat “recept” ik hier niet hoef te plaatsen šŸ˜‰

Maar nu dus tijd voor broccoli. Met pasta en ook met worst.

Ɖn pasta zonder rode saus!


Op de blog van Ann kwam ik deze pasta tegen. Ann maakte deze pasta omdat ze 40 dagen zonder geld kookte, of in ieder geval met zo min mogelijk geld.

Voor mij was dit ook geen dure maaltijd. Broccoli vers van het land van mijn vader en de worstjes lagen al in de vriezer. (eerder gekocht in de aanbieding)
Knoflook, kaas, pasta en eieren waren ook al in huis. Geen extra boodschappen dus.

Omdat ik ook nog een beetje courgette en paprika had liggen heb ik dit ook aan de pasta toegevoegd.
Een lekkere aanvulling. Deze pasta viel bij ons sowieso erg goed in de smaak. Gaan we zeker vaker eten.
Worst is ook weer een wat anders dan gehakt of kip in de pasta!


In plaats van rode tomatensaus meng je ei met kaas, door dit over de warme pasta te gieten gaat dit stollen. Zo ontstaat er een soort sausje.

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediƫnten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

5 reacties

Meike

Kun je dit ook maken zonder kaas?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, dat kan prima. Het is geen probleem om de kaas weg te laten.

Jennifer

Heerlijk!! Net gemaakt!

Laat een bericht achter

Ann Vertriest

Maar vond je het ook lekker? :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt!

Hoi Ann, ik vond het zeker lekker. Deze pasta met broccoli komt vaker bij ons op tafel! (dat stond inderdaad niet in de blogpost ;-))

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op