Ga naar de inhoud

Pasta met broccoli!

Eens iets anders dan broccoli, aardappelen en vlees? Ga voor deze pasta broccoli met worstjes. Leuke bijkomstigheid, deze maaltijd kost weinig!
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Pasta met broccoli!


Er staan (tot vandaag) nog geen recepten met broccoli op mijn blog. Terwijl ik regelmatig broccoli eet. Maar meestal “gewoon”gekookt met piepers (aardappelen) en een vleesje. Ik geloof dat ik dat “recept” ik hier niet hoef te plaatsen 😉

Maar nu dus tijd voor broccoli. Met pasta en ook met worst.

Én pasta zonder rode saus!


Op de blog van Ann kwam ik deze pasta tegen. Ann maakte deze pasta omdat ze 40 dagen zonder geld kookte, of in ieder geval met zo min mogelijk geld.

Voor mij was dit ook geen dure maaltijd. Broccoli vers van het land van mijn vader en de worstjes lagen al in de vriezer. (eerder gekocht in de aanbieding)
Knoflook, kaas, pasta en eieren waren ook al in huis. Geen extra boodschappen dus.

Omdat ik ook nog een beetje courgette en paprika had liggen heb ik dit ook aan de pasta toegevoegd.
Een lekkere aanvulling. Deze pasta viel bij ons sowieso erg goed in de smaak. Gaan we zeker vaker eten.
Worst is ook weer een wat anders dan gehakt of kip in de pasta!


In plaats van rode tomatensaus meng je ei met kaas, door dit over de warme pasta te gieten gaat dit stollen. Zo ontstaat er een soort sausje.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta met broccoli!

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de pasta volgens instructies op het pak.
2
Stap 2
Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg dit 4 minuten voor het einde van de kooktijd bij de kokende pasta.
3
Stap 3

Snijd de worstjes in stukjes en bak ze in een beetje olie in een koekenpan. Zet het vuur laag en voeg de geperste knoflook hierbij. Pas op dat de knoflook niet bruin wordt.

4
Stap 4
Breek de eieren in een kommetje, voeg de geraspte kaas erbij en klop dit met een vork los. Kruid dit met peper en zout.
5
Stap 5
Giet de pasta af en vang een kopje van het vocht op. Doe de pasta terug in de pan (niet op het vuur), doe de worstjes erbij en roer de eieren erdoor. Door de warmte van de pasta gaat de eiersaus binden.
6
Stap 6

Als de saus te dik wordt kun je er een beetje kookvocht door mengen (bij mij was dit niet nodig).

  • Strooi er op je bord nog een beetje extra Parmezaanse kaas over.
  • Bron: Photo-copy Ann

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd
Pasta pesto met gehaktballetjes

5 reacties

Meike

Kun je dit ook maken zonder kaas?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, dat kan prima. Het is geen probleem om de kaas weg te laten.

Jennifer

Heerlijk!! Net gemaakt!

Laat een bericht achter

Ann Vertriest

Maar vond je het ook lekker? :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt!

Hoi Ann, ik vond het zeker lekker. Deze pasta met broccoli komt vaker bij ons op tafel! (dat stond inderdaad niet in de blogpost ;-))

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op