Ga naar de inhoud

Pasta met champignons en kip

Pasta en champignons zijn een topcombi als je het mij vraagt. Altijd lekker. Vandaag geef ik jullie daarom het recept van een makkelijke maaltijd met pasta en champignons. Als we makkelijk willen doen staat er regelmatig pasta op tafel. Zonder speciale saus want het is echt niet altijd nodig om een uitgebreide saus te maken

Pasta met champignons en kip

Pappardelle met champignons, kip en courgette txt

Pasta en champignons zijn een topcombi als je het mij vraagt. Altijd lekker. Vandaag geef ik jullie daarom het recept van een makkelijke maaltijd met pasta en champignons.

Als we makkelijk willen doen staat er regelmatig pasta op tafel. Zonder speciale saus want het is echt niet altijd nodig om een uitgebreide saus te maken bij de pasta. Een extraatje bij dit gerecht is de toegevoegde Parmazaan, wat mij betreft geeft dit het geheel net dat beetje extra.

Pappardelle met champignons, kip en courgette 02

Pasta met champignons, kip en courgette

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • pappardelle (of een andere pastasoort)
  • 1 kipfilet
  • blokje kippenbouillon
  • 200 gram champignons (ik nam een mix van kastanje en gewone champignons)
  • 1 courgette
  • handje verse basilicum
  • peper en zout
  • 2 eetlepels zure room
  • 1,5 eetlepel grof geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Breng 500 ml water in een pannetje aan de kook en voeg het blokje kippenbouillon er bij zodat het kan oplossen. Kook de kip op middelhoog vuur 10 tot 15 minuten, tot de kip mooi gaar is en snijd het vervolgens in stukjes.

Kook ondertussen in een andere pan de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de champignons in plakjes en de courgette in reepjes en bak dit even aan in een koekenpan of wok met olie. Breng de champignons en courgette op smaak met peper, zout en gescheurde blaadjes basilicum.

Meng de gekookte kip door het champignonmengsel en roer de zure room hierdoor.

Serveer de pasta met het champignonmengsel en garneer met grof geraspte Parmezaanse kaas.

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

8 reacties

Bas

Supersnel & LEKKER!

Laat een bericht achter

sandra

Heerlijk

Laat een bericht achter

Lareinesoleil

Nooit basilicum scheuren! Altijd knippen, anders kneuzen de blaadjes, daar wordt de smaak minder van.

Laat een bericht achter

Annemieke

Wat doe je nou met de kippenbouillon. Kook je hier de pasta in?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De kip wordt in de bouillon gekookt, zie de eerste zin van de bereiding.

Marije

Wat een heerlijk maal! En, mijn zoon van 7, heeft nog nooit zo snel zijn bord leeggegeten :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wauw wat goed! Bedankt voor je reactie :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op