Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Pasta met witlof en Parmezaan

Vandaag eten we geen witlof met ham en kaas, maar pasta met witlof en parmezaan. En gebakken spekjes. Ik hoop dat jullie gisteren ook zo genoten hebben van de zonnige zondag. Wij hadden een hele relaxte en gezellige dag in eigen tuin. Deze week zien de berichten er ook goed...
25 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Bak in een droge koekenpan (zonder boter of olie) de spekjes aan. Snijd de uiteinde van de stronken witlof en snijd de witlof in parten, snijd de champignons in plakjes. Snijd de lente ui in ringen.
3
Stap 3
Bak de witlof en champignons met de spekjes mee, bak dit 10-15 minuten aan tot de witlof gaar is.
4
Stap 4
Roer de Parmezaan door de gekookte pasta, roer vervolgens het witlof mengsel er door en breng op smaak met peper. Verdeel de lente ui over de pasta en maak het af met de verse basilicum (in stukjes gesneden).

Pasta met witlof en Parmezaan

Pasta met witlof en spekjesVandaag eten we geen witlof met ham en kaas, maar pasta met witlof en parmezaan. En gebakken spekjes.

Ik hoop dat jullie gisteren ook zo genoten hebben van de zonnige zondag. Wij hadden een hele relaxte en gezellige dag in eigen tuin. Deze week zien de berichten er ook goed uit, en dan is het natuurlijk zonde om te lang in de keuken te staan, daarom deel ik vandaag weer een snel gerechtje.

 

Pasta met witlof

Witlof met pasta is weer eens wat anders dan mijn favoriete gerecht met witlof: witlof met ham en kaas. De spekjes geven een extra lekkere hartige smaak aan de gebakken witlof en de champignons. Door de Parmezaan met de warme pasta te mengen, gaat dit smelten en lekker aan de pasta kleven.

 

Pasta met witlof en parmezaan

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

6 reacties

Saskia

Verrukkelijk recept, verrassend dat witlof zo goed in een pastagerecht past! Mijn aanvullende tips: neem in plaats van de spekjes voor een vegetarische variant de zogenoemde vega 'kipstukjes' (wat kleiner gesneden). Die zijn lekkerder dan vega 'spekjes' vind ik persoonlijk. Verder: wees niet te zuinig met de champignons. En tot slot: diepvriesbasilicum doet het ook uitstekend in dit gerecht.

Laat een bericht achter

L.
5/5 sterren

Zoooo lekker dit!

Laat een bericht achter

Patries

Vanavond dit gerecht gegeten. Wat een heerlijke combi, witlof met pasta. Dit gerecht komt hier vaker op tafel! Bedankt voor dit heerlijke recept!

Laat een bericht achter

Anne

Dit ziet er wel echt onwijs goed uit, ik ga dit recept opslaan en aankomend weekend lekker maken!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Anne, dat wordt smullen :)

[email protected]

Leuk idee om de witlof met pasta te combineren, weer eens wat anders dan de traditionele witlofschotel. Lekker in de zomer :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op