Ga naar de inhoud

Pasta pesto met gehaktballetjes

Pasta pesto, maar dan anders dan je gewend bent. Pasta pesto met gehaktballetjes en romige pesto-saus. Een heerlijke pastamaaltijd voor elke dag.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Pasta pesto met gehaktballetjes

Pasta pesto met gehaktballetjes

Pasta pesto, maar dan anders dan je gewend bent. Pasta pesto met gehaktballetjes en romige pesto-saus. Een heerlijke pastamaaltijd voor elke dag.

Pasta pesto met gehaktballetjes

Klassieke pasta pesto

Pasta pesto is een klassieker. Toch eet ik het meestal als pastasalade, niet als warme pastamaaltijd. Het leek me leuk om deze keer eens wel als warme avondmaaltijd te eten. De pasta, tagliatelle in dit geval combineren ik met groene pesto, balletjes kipgehakt en courgette.

Een schot in de roos, want bij ons gezin smulde iedereen ervan. Deze gaat zeker vaker op tafel komen. Perfect als makkelijke maaltijd. Heb je geen zin om te koken, maar wil je wel wat lekkers? Dan is deze pasta pesto met gehaktballetjes voor jou. Binnen een half uurtje heb je een heerlijk maaltje op tafel.

Wil je ook met de pasta pesto met gehaktballetjes aan de slag? Scroll naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgewerkte recept.

Pasta pesto met gehaktballetjes

Pasta pesto met gehaktballetjes

Lekker, zo’n pasta pesto. Zeker met deze zelfgemaakte gehaktballetjes. Ze zitten bomvol smaak en passen perfect bij de romige pestosaus.

Het kipgehakt meng je met de knoflook, pesto, Parmezaanse kaas, ei en paneermeel. Breng het op smaak met zout en peper en draai er kleine balletjes van.

Bak de balletjes rondom goudbruin in een koekenpan en laat ze daarna nog even zachtjes garen.

Tagliatelle met pesto

Bij deze maaltijd serveer ik tagliatelle. Je kunt natuurlijk elke pastasoort kiezen die je lekker vindt. De saus is makkelijk te maken.

De saus maak je door eerst de ui en knoflook zachtjes te fruiten. Voeg daarna de blokjes courgette toe en bak ze mee tot ze lekker zacht zijn. Roer er de groene pesto, zure room, bouillon en een kneepje citroensap doorheen en breng het geheel aan de kook.

Laat het zachtjes pruttelen zodat de smaken goed intrekken. Wil je de saus wat dikker? Voeg dan het maïzenamengsel toe terwijl je roert en verwarm het nog even kort door.

Je serveert het geheel met wat Parmezaanse kaas en nog wat van je lekkere groene pesto. Echte comfort food!

Zelf pesto maken

Je kunt natuurlijk kiezen voor een kant en klare groene pesto uit de supermarkt. Maar het is nog veel lekkerder om de groene pesto zelf te maken. Dat is helemaal niet moeilijk. Met verse basilicum, pijnboompitjes, olijfolie en Parmezaanse kaas.

Zelf pesto maken is zó lekker. Je doet een bosje verse basilicum in de keukenmachine of gebruikt een staafmixer, samen met geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas. Voeg olijfolie, een teentje knoflook, een kneepje citroensap en wat zout en peper toe. Mixen maar! Wat je overhoudt is een heerlijke, smaakvolle groene pesto die zoveel beter is dan uit een potje.

Pasta pesto met gehaktballetjes

Meer pasta pesto recepten

Deze pasta met gehaktballetjes is natuurlijk heerlijk. Maar ik heb nog veel meer lekkere pasta pesto recepten voor je op Brenda Kookt staan. Ik deel een paar van mijn favorieten met je:

Ingrediënten

personen

Voor de pesto-gehaktballetjes

Voor de saus

Overige ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta pesto met gehaktballetjes

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Meng in een grote kom de ingrediënten voor de pesto-gehaktballetjes. Kneed dit door elkaar en rol hier balletjes van. Verwarm olie in een koekenpan en bak hier de pesto-gehaktballetjes rondom in aan en gaar.
2
Stap 2
Kook ondertussen in een pan de tagliatelle gaar.
3
Stap 3
Verwarm een andere koekenpan of hapjespan met olie op het vuur. Fruit de ui en knoflook aan. Doe hierna de blokjes courgette erbij en bak dit mee. Doe als de courgette gaar is de groente pesto, zure room en bouillon erbij met citroensap. Breng dit aan de kook en laat het op zacht vuur een paar minuutjes pruttelen. Doe de maizena erbij en verwarm dit nog kort mee.
4
Stap 4
Doe de gekookte pasta bij de saus en verwarm dit kort mee. Verdeel de pasta met de saus over de borden. Serveer met de pesto-gehaktballetjes. Garneer de borden met extra groene pesto en snippers Parmezaan.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto met gehaktballetjes
Hartige banketletter - pizzaletter
Bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika
Sinterklaas loempia's

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op