Ga naar de inhoud

Pasta pesto pannetje

Pasta pesto, altijd goed. Deze keer verwerkt in een heerlijk pastagerecht. Pasta pesto pannetje met romige pestosaus, spinazie, courgette en zongedroogde tomaatjes.
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Pasta pesto pannetje Koken en genieten

Pasta pesto pannetje

Jullie weten inmiddels vast dat de combinatie van pesto met pasta één van mijn favorieten is. Vandaag deel ik een topper van een maaltijd met deze combi voor de koudere maanden van het jaar. Een heerlijk warm pasta pesto pannetje met romige saus. Zo lekker!

Dit is een van de recepten van de nieuwe editie van Koken & Genieten. Heb jij hem al gespot in de winkel?

Pasta pesto pannetje Koken en genieten

Comfortfood

Het nieuwe nummer van koken & genieten gaat over heerlijke herfstgerechten. In mijn rubriek gaan we daarom voor comfortfood! Ik deel de lekkerste comfortfoodgerechten voor in de herfst, zoals een Shepherd’s pie, snelle curry met kip en kruidige pompoenmuffins. En het pasta pesto pannetje. Want een kom warme pasta met romige pestosaus is voor mij ook ultieme comfort.

KG 112023 herfst cover

Bestel het kerstmagazine nu met korting

Koken & Genieten magazine #11 is nu verkrijgbaar in de winkel. En ik wil je nog heel graag iets tippen. Vanaf nu is het mogelijk om het EXTRADIKKE kerstnummer van Koken & Genieten te bestellen. Met op de cover één van mijn recepten. Zo tof!

In het kerstmagazine vind je volop inspiratie voor een feestelijk kerstmenu. Waaronder een compleet kerstdiner van mij.

Omdat mijn recept op de cover staat, mag ik het kerstnummer via deze link voor € 3,99 aanbieden (i.p.v. €4,99) + GRATIS verzending! Je ontvangt hem dan rond 13 november als eerste op de mat. Klik hier om het extradikke kerstmagazine te bestellen.

Pasta pesto pannetje

En dan nu door naar mijn favoriete recept van Koken & Genieten nummer 11. Het pasta pesto pannetje. Pasta pesto eet ik meestal verwerkt in een pastasalade, maar nu in herfst ga ik toch liever voor warme gerechten. Dan is dit pasta pesto pannetje een ideale maaltijd van comfortfood.

Pasta pesto pannetje Koken en genieten

Hoe maak je pasta pesto pannetje?

Pasta pesto als warme maaltijd dus, echt comfortfood! Een romig bordje vol smaak!

In dit geval combineer ik de pasta met gebakken courgette en romige saus van kookroom met groene pesto. Hier voegen we spinazie aan toe, met zongedroogde tomaatjes, Parmezaan en basilicum.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgewerkte recept.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta pesto pannetje

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Fruit in een hapjespan met olie de ui aan. Doe de blokjes courgette erbij en bak even mee.
3
Stap 3
Doe hierna de kookroom en groene pesto erbij en roer door elkaar. Verwarm dit 5 minuten mee voor je de spinazie toevoegt. Verwarm dit mee tot de spinazie geslonken in.
4
Stap 4
Breng het pesto pannetje op smaak met zout en peper. Roer hierna de pasta en tomaatjes door het pestopannetje. Voeg tot slot Parmezaan en basilicum toe. Serveer het pasta pesto pannetje hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Romige kerstbroodjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op