Ga naar de inhoud

Pasta pesto met spinazie en kip

Tijd voor een lekkere snelle pasta maaltijd. Deze pasta pesto is een voedzame maar niet te zware maaltijd die je heel goed voor (of na!) het sporten kunt eten. Zoals jullie weten doe ik na de zomer weer normaal, of eigenlijk een beetje strenger. Gezonder eten, minder snoepen én meer...
25 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet het hierna af.
2
Stap 2
Snijd de kip in blokjes en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak hier de kip in aan. Zet het vuur hierna lager en bak de kip gaar.
3
Stap 3
Halveer de cherry tomaatjes.
4
Stap 4
Roer de rode pesto door de nog warme penne. Doe de spinazie, tomaatjes en kipblokjes er bij en roer dit door elkaar. Verdeel over de borden en maak af met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

Pasta pesto met spinazie en kip

Pasta pesto met spinazie en kip

Samenwerking

Tijd voor een lekkere snelle pasta maaltijd. Deze pasta pesto is een voedzame maar niet te zware maaltijd die je heel goed voor (of na!) het sporten kunt eten.

Zoals jullie weten doe ik na de zomer weer normaal, of eigenlijk een beetje strenger. Gezonder eten, minder snoepen én meer sporten! Ik heb een tijdje moeten zoeken naar een sport die op dit moment bij mij past. Ik heb verschillende dingen geprobeerd van bootcamp en hardlopen in het park tot aquajogging in het zwembad. Uiteindelijk volg ik samen met vriendinnen small group circuit-training waarbij we ook trainen met gewichten en andere attributen. Heel afwisselend, en ik heb na een avond sporten echt het idee dat ik iets gedaan heb (lees spierpijn). En dat is fijn!

AH Sportactie

Ben je ook opzoek naar een sport die bij jou past? Doe dan nu mee met de AH sportactie! Tot en met 24 september kun je de AH Sportzegels sparen. Met 10 zegels is je spaarkaart vol en kun je 5 sportactiviteiten boeken op ahsportactie.nl, niet alleen voor volwassenen maar ook voor kids! Je kunt kiezen uit ontelbaar veel sporten, het aanbod is per regio verschillend. Zo kun je je bij mij in de regio aanmelden om te badmintonnen, tafeltennissen, zwemmen of circuittraining volgen.

Goed om te weten: Volle spaarkaarten kunnen van 4 september t/m 1 oktober 2017 ingewisseld worden bij de AH kassa’s. Je kunt van 4 september t/m 3 december 2017 deelnemen aan de gratis sportlessen.

Eten voor het sporten

Ik sport meestal ‘s avonds en vind het niet fijn om laat na het sporten pas te eten. Daarom zorg ik dat ik 1,5 uur voor het sporten gegeten heb. Ik ga voor een voedzame maar lichte maaltijd. Ik eet geen kool of andere dingen die zwaar op de maag liggen. Een van de dingen die ik graag eet is een snelle pastasalade van volkoren pasta, mijn favoriet is pasta pesto.

In plaats van groene pesto heb ik deze keer eens rode pesto gebruikt. Samen met verse spinazie, cherry tomaatjes en kip heb je binnen een handomdraai een voedzame snelle maaltijd op tafel staan. Ideaal als je na een werkdag en voor het sporten even snel moet eten.

Deze maaltijd kun je zowel koud als warm eten. Zo kun je een deel voor het sporten eten en een restje pasta pesto bewaren voor na de training. Ook lekker om een restje de volgende dag als lunch te eten.

Pastasalade rode pesto en kip

Pasta pesto met spinazie en kip

Tip: dit pastagerecht kan zowel koud als warm gegeten worden. Lekker om een restje van de pasta pesto te bewaren en als lunch te eten.

Bekijk ook andere recepten
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Caprese traybake met kip, pesto en brood

2 reacties

Jiska

Dit is inmiddels een van onze favoriete recepten! Wel een kleine aanpassing gemaakt door groene pesto te gebruik en kipflakes. Als extra toevoeging doe ik er nog wat bolletjes minimozarella doorheen. Ook fijn is dat de maaltijd in een handomdraai op tafel staat, top!!

Laat een bericht achter

Chantal

Dit is echt 1 van onze favoriete recepten. Heerlijk, staan met grote regelmaat op het menu.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op