Pastasalade met kip en ananas
Als ik geen zin heb om te koken en iets makkelijks wil eten grijp ik snel naar een pastasalade. Lekker makkelijk, snel én je kunt er lekker mee varieren. Ik maak daarom ook bijna nooit twee keer dezelfde pastasalade. Dit is een heerlijke pastasalade met kip en broccoli, eentje die goed is gelukt. Al zegPastasalade met kip en ananas
Bewaren
Als ik geen zin heb om te koken en iets makkelijks wil eten grijp ik snel naar een pastasalade. Lekker makkelijk, snel én je kunt er lekker mee varieren. Ik maak daarom ook bijna nooit twee keer dezelfde pastasalade. Dit is een heerlijke pastasalade met kip en broccoli, eentje die goed is gelukt. Al zeg ik het zelf.
De ananas, kerrie en dressing van wittewijnazijn en gembersiroop geven deze salade een lekker fris tintje.
Pastasalade met kip en ananas
Ingrediënten voor 2-3 personen
- 160 gram pasta
- 2 kipfilets
- 1 blokje kipbouillon
- 250 gram broccoli
- 100 gram verse ananas
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 theelepel gembersiroop
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 1 theelepel kerrie
- peper en zout
- 2 handjes cashewnoten
Bereiding:
Kook de pasta beetgaar. Kook de broccoliroosjes in 5-8 minuutjes beetgaar.
Kook water voor het pocheren van de kipfilet, los hier het bouillonblokje in op. Pocheer de kip in ongeveer 5 minuten.Laat de pasta, broccoliroosjes en gepocheerde kip afkoelen.
Snijd de ananas fijn en de gepocheerde kip in blokjes. Meng de crème fraîche met kerrie, wittewijnazijn en gembersiroop. Breng op smaak met peper en zout. Roer de afgekoelde pasta hierdoor. Meng hierna de broccoli, ananas en kip door de salade. Garneer met cashewnoten.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.