Pastaschotel met tomatensaus en kaas
Pastaschotel met tomatensaus en kaas. En lekker veel groenten. Een ideale pastaschotel, de perfecte makkelijke maaltijd. Ook geschikt om vooraf te maken zodat je hem na het werk zo de oven in schuift!
Pastaschotel met tomatensaus en kaas
Bewaren
Yes, we gaan vandaag weer voor pasta! En wat voor eentje! Een pastaschotel met tomatensaus en kaas. Dit is hoe een pastaschotel hoort te zijn wat mij betreft. Een pasta ovenschotel met tomatensaus, gesmolten kaas én lekker veel groenten. Wat wil je nog meer?
Schotels zijn ideaal wat mij betreft. Vooral omdat je ze van te voren al kunt klaarmaken en na een drukke dag zo de oven in kunt schuiven. Zo maak je het jezelf een beetje gemakkelijker. Je kunt het zelfs van tevoren klaarmaken en later pas afbakken.
Bereid een schotel de avond van te voren, ‘s morgens of in de middag als de kids even lekker aan het spelen zijn. Tijdens de drukke avondspits heb je er geen omkijken meer naar, je schuift hem zo de oven in. Heerlijk!
Deze pastaschotel is een recept dat hier perfect voor is. Je bereid hem voor, bewaart hem afgedekt in de koelkast en bakt hem voor je het aan tafel gaat af. Een recept om aan je vaste kook-repertoire toe te voegen wat mij betreft. Na een dag werken schuif je de pastaschotel waar het hele gezin van smult zo de oven in!
Pastaschotel met tomatensaus en kaas
Een everyone’s favorite dus. Zo’n gerecht waar het hele gezin van smult. En bonuspunten voor het feit dat deze pastaschotel met tomatensaus en kaas bomvol groenten zit, en je hem binnen 20 minuten de oven in schuift.
De pasta koken we in dit geval in een grote pan. In een hapjespan fruit we ondertussen ui met knoflook en basilicumsteeltjes totdat de ui glazig is. Hierna voegen we blokjes aubergine, courgette en winterwortel toe. Dit bakken we kort mee voor we de pastasaus, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden ook toevoegen. Dit brengen we aan de kook laten we even pruttelen. Daarna roeren we de gekookte pasta erdoor en verdelen we het over de ovenschaal. Lekker met geraspte kaas en mozzarella en dan kun je het zo de oven in schuiven.
Je kunt de ovenpasta ook op een later moment opwarmen en de schotel dus van tevoren maken. Maak je ‘m van tevoren? Verleng dan de oventijd wel met ongeveer 10 minuutjes, zodat alles goed warm wordt! Scroll naar beneden voor het compleet uitgewerkte recept.
Pasta ovenschotels
Pasta is meestal geen ovenschotel-recept, behalve als we het over lasagne hebben natuurlijk maar die laten we hier even buiten beschouwing. Toch is het zoals bij deze pastaschotel bij sommige pasta-gerechten ontzettend lekker om het in de oven te bereiden. Soms wordt de de pasta ook in de saus in de oven gegaard ,en soms wordt de oven alleen gebruikt om het gerecht te gratineren. Deze pasta ovenschotels zijn ook een hit bij ons thuis aan tafel:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pastaschotel met tomatensaus en kaas
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook 1 minuutje korter. Giet daarna af.Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden.Stap 3
Snijd of pers de knoflook fijn. Snipper de ui. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Snijd de takjes klein en de blaadjes grof. Houd gescheiden. Snijd de aubergine, courgette en winterwortel in blokjes.Stap 4
Verwarm een pan op middelhoog vuur. Voeg olie toe. Fruit hierin de ui, knoflook en basilicumsteeltjes totdat de ui glazig is. Voeg dan de aubergine, courgette, winterwortel toe en bak kort mee.Stap 5
Voeg de pastasaus, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en breng aan de kook, zet dan het vuur zacht. Laat 5 minuten pruttelen totdat de aubergine gaar is. Breng op smaak met peper en zout.Stap 6
Meng de gekookte pasta en de pastasaus vervolgens in de ovenschaal door elkaar. Meng ook de geraspte kaas erdoor. Verdeel de mozzarella eroverheen.Stap 7
Bak de pasta in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Garneer de schotel voor het serveren met de basilicumblaadjes.Stap 8
Je kunt de ovenpasta op een later moment prima opwarmen en de schotel dus van tevoren maken.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pastaschotel met tomatensaus en kaas
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook 1 minuutje korter. Giet daarna af.Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden.Stap 3
Snijd of pers de knoflook fijn. Snipper de ui. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Snijd de takjes klein en de blaadjes grof. Houd gescheiden. Snijd de aubergine, courgette en winterwortel in blokjes.Stap 4
Verwarm een pan op middelhoog vuur. Voeg olie toe. Fruit hierin de ui, knoflook en basilicumsteeltjes totdat de ui glazig is. Voeg dan de aubergine, courgette, winterwortel toe en bak kort mee.Stap 5
Voeg de pastasaus, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en breng aan de kook, zet dan het vuur zacht. Laat 5 minuten pruttelen totdat de aubergine gaar is. Breng op smaak met peper en zout.Stap 6
Meng de gekookte pasta en de pastasaus vervolgens in de ovenschaal door elkaar. Meng ook de geraspte kaas erdoor. Verdeel de mozzarella eroverheen.Stap 7
Bak de pasta in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Garneer de schotel voor het serveren met de basilicumblaadjes.Stap 8
Je kunt de ovenpasta op een later moment prima opwarmen en de schotel dus van tevoren maken.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Bar
Ik zou je willen adviseren eenmaal het recept te schrijven. Want nu staat het twee x onder elkaar met verschillen (geraspte kaas erdoor of er overheen?) En het leest niet zo makkelijk zo. Het zal te maken hebben met de advertenties, maar wel onduidelijk
Brenda Hoff
Hoi, ik snap niet helemaal wat je bedoeld. Het complete uitgewerkte recept vind je onderaan het artikel, in de receptkaart.