Ga naar de inhoud

Pastaspies met kippesto en spinazie

Pastasalade op een stokje. Zo kun je deze pastaspies met kippesto en spinazie ook noemen. Een leuk en lekker hapje om mee te nemen naar een picknick, dagje weg of etentje met vrienden. Pastaspies met kippesto en spinazie Pasta doet het wat mij betreft altijd goed. En in de zomer...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Pastaspies met kippesto en spinazie

Pastasalade op een stokje. Zo kun je deze pastaspies met kippesto en spinazie ook noemen. Een leuk en lekker hapje om mee te nemen naar een picknick, dagje weg of etentje met vrienden.

Pastaspies met kippesto en spinazie

Pasta doet het wat mij betreft altijd goed. En in de zomer is een goede pastasalade toch wel onmisbaar. Met mooi weer vind ik het heerlijk om een snelle pastasalade in elkaar te draaien als avondmaaltijd. Lekker en makkelijk. En ook nog verfrissend. Alles wat je wilt op een mooie zomerdag.

Ook als je gaat picknicken is een salade ideaal. Maar het is ook leuk om dit eens op een andere manier te serveren. De pastaspies is ideaal. Het is gemakkelijk om uit te delen, en je hebt geen bestek en dergelijk nodig bij het eten ervan.

Heb je liever een echte pastasalade? Deze pastaspies is gebaseerd op dit recept. 
Tip: ook leuk om bij een barbecue te serveren als bijgerecht/salade.

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd: 8 satéprikkers

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pastaspies met kippesto en spinazie

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta hierna afkoelen en meng met een halve theelepel van de pesto en olijfolie.
2
Stap 2
Breng de bouillon aan de kook en pocheer de kip hier in. Zet het vuur later en laat de kip 6-8 minuten in de hete bouillon liggen. Controleer hierna of de kip gaar is.
3
Stap 3
Laat de gepocheerde kip even afkoelen. Snijd het hierna in blokjes en meng met de groene pesto.
4
Stap 4
Prik aan een satéprikker: 2 stukjes pasta, 2 blaadjes spinazie, een tomaatje, 2 stukjes pasta, een stukje kip, spinazie en tot slot een stuk mozzarella.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Mac and cheese met pompoen
Plaattaart met witlof, brie en spek

1 reacties

1jaar365recepten

Origineel! Zou ik ook nog durven geven als aperitiefhapje.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op