Ga naar de inhoud

Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella

Een pastasalade is wat mij betreft altijd goed. Zeker op zonnige dagen, al ziet het weer er voor vandaag helaas niet zo zonnig uit šŸ˜‰ Hiermee kun je heel veel kanten op, vandaag ga ik voor kippesto met spinazie en mozzarella. Als ik het voor mezelf maak (vriendlief heeft liever...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat het even afkoelen.
2
Stap 2
Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur lager en pocheer de kip hier ongeveer 8-10 minuten in. Tot de kip mooi gaar is. Laat de kip hierna ook even afkoelen.
3
Stap 3
Halveer de tomaatjes, snijd de kip in stukjes en de mozzarella in blokjes. Roer 1,5 eetlepel van de groene pesto door de blokjes kip.
4
Stap 4
Meng de gekookte pasta met de overige pesto, breng op smaak met extra peper. Roer de blokjes kip, tomaatjes, spinazie en mozzarella door de pasta.

Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella

Een pastasalade is wat mij betreft altijd goed. Zeker op zonnige dagen, al ziet het weer er voor vandaag helaas niet zo zonnig uit šŸ˜‰ Hiermee kun je heel veel kanten op, vandaag ga ik voor kippesto met spinazie en mozzarella.

Als ik het voor mezelf maak (vriendlief heeft liever gewoon warme pasta met saus. Fem eet wel graag met me mee maar die eet meestal alleen de pasta op), gebruik ik het meestal om restjes uit de koelkast op te maken. Dit deed ik ook bij deze variant. Maar het was zo lekker dat ik de ingrediƫnten de volgende keer speciaal in huis zou halen.

Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella

Dit gerecht is een mix van kippesto met caprese. Een pastasalade met kip, pesto, tomaat en mozzarella dus. En als extraatje heb ik er ook nog spinazie aan toe gevoegd. Lekker toch?

Ben je opzoek naar een ander pastagerecht? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Pastasalade met kippesto en spinazie

Pastasalade met kippesto en spinazie

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediƫnten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

2 reacties

Elza

Ook erg lekker met wat fijn gesneden semi gedroogde tomaatjes en kappertjes

Laat een bericht achter

Sandra

Het kan ook met baby-spinazie. Ik denk dat het lekkerder is dan gewone spinazie. Ik ga eens maken als het het mooi weer is ?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op