Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella
Een pastasalade is wat mij betreft altijd goed. Zeker op zonnige dagen, al ziet het weer er voor vandaag helaas niet zo zonnig uit 😉 Hiermee kun je heel veel kanten op, vandaag ga ik voor kippesto met spinazie en mozzarella. Als ik het voor mezelf maak (vriendlief heeft liever...
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inPastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella
Bewaren
Een pastasalade is wat mij betreft altijd goed. Zeker op zonnige dagen, al ziet het weer er voor vandaag helaas niet zo zonnig uit 😉 Hiermee kun je heel veel kanten op, vandaag ga ik voor kippesto met spinazie en mozzarella.
Als ik het voor mezelf maak (vriendlief heeft liever gewoon warme pasta met saus. Fem eet wel graag met me mee maar die eet meestal alleen de pasta op), gebruik ik het meestal om restjes uit de koelkast op te maken. Dit deed ik ook bij deze variant. Maar het was zo lekker dat ik de ingrediënten de volgende keer speciaal in huis zou halen.
Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella
Dit gerecht is een mix van kippesto met caprese. Een pastasalade met kip, pesto, tomaat en mozzarella dus. En als extraatje heb ik er ook nog spinazie aan toe gevoegd. Lekker toch?
Ben je opzoek naar een ander pastagerecht? Neem dan een kijkje op deze pagina.
Bereidingswijze pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella
Stap 1
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat het even afkoelen.Stap 2
Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur lager en pocheer de kip hier ongeveer 8-10 minuten in. Tot de kip mooi gaar is. Laat de kip hierna ook even afkoelen.Stap 3
Halveer de tomaatjes, snijd de kip in stukjes en de mozzarella in blokjes. Roer 1,5 eetlepel van de groene pesto door de blokjes kip.Stap 4
Meng de gekookte pasta met de overige pesto, breng op smaak met extra peper. Roer de blokjes kip, tomaatjes, spinazie en mozzarella door de pasta.Bereidingswijze pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella
Stap 1
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat het even afkoelen.Stap 2
Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur lager en pocheer de kip hier ongeveer 8-10 minuten in. Tot de kip mooi gaar is. Laat de kip hierna ook even afkoelen.Stap 3
Halveer de tomaatjes, snijd de kip in stukjes en de mozzarella in blokjes. Roer 1,5 eetlepel van de groene pesto door de blokjes kip.Stap 4
Meng de gekookte pasta met de overige pesto, breng op smaak met extra peper. Roer de blokjes kip, tomaatjes, spinazie en mozzarella door de pasta.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in2 reacties
Elza
Ook erg lekker met wat fijn gesneden semi gedroogde tomaatjes en kappertjes
Sandra
Het kan ook met baby-spinazie. Ik denk dat het lekkerder is dan gewone spinazie. Ik ga eens maken als het het mooi weer is ?