Pastasalade kip pesto met spinazie en mozzarella
Een pastasalade is wat mij betreft altijd goed, zeker deze pastasalade kip pesto. Lekker op zonnige dagen, of juist als makkelijke maaltijd op een drukke dag. Hiermee kun je heel veel kanten op, vandaag ga ik voor kip, groene pesto, spinazie en mozzarella. Makkelijke pastasalade Als ik deze pastasalade kip...Pastasalade kip pesto met spinazie en mozzarella
Bewaren
Een pastasalade is wat mij betreft altijd goed, zeker deze pastasalade kip pesto. Lekker op zonnige dagen, of juist als makkelijke maaltijd op een drukke dag. Hiermee kun je heel veel kanten op, vandaag ga ik voor kip, groene pesto, spinazie en mozzarella.
Makkelijke pastasalade
Als ik deze pastasalade kip pesto voor mezelf maak (vriendlief heeft liever gewoon warme pasta met saus. Mijn dochter Fem eet wel graag met me mee maar die eet meestal alleen de pasta op), gebruik ik het meestal om restjes uit de koelkast op te maken. Dit deed ik ook bij deze variant. Maar het was zo lekker dat ik de ingrediënten de volgende keer speciaal in huis zou halen. Een heerlijke pastasalade met mozzarella, spinazie, kip en groene pesto. Echt een smaakbommetje in je mond.
Pastasalade kip pesto met spinazie en mozzarella
Dit gerecht is een mix van kip pesto met caprese. Een pastasalade met kip, pesto, tomaat en mozzarella dus. En als extraatje heb ik er ook nog spinazie aan toe gevoegd. Lekker toch?
Om de pastasalade kip pesto te maken kook ik eerst de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Lekker met een snuf zout, zodat de pasta een heerlijke smaak krijgt. Dan giet ik de pasta af en laat ik dit afkoelen.
Dan breng ik de kippenbouillon aan de kook. Zet het vuur wat lager en pocheer de kip dan zo’n 8 tot 10 minuten in, tot de kip helemaal gaar is. Laat de kip vervolgens ook afkoelen.
In tussen halveer ik de tomaatjes en snijd ik de mozzarella in blokjes. De kip snijd ik als het afgekoeld is ook in stukjes. Dan roer ik 1,5 eetlepel groene pesto door de kip. Je kunt daarvoor kant en klare groene pesto gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf groene pesto te maken. Heel makkelijk en extra lekker.
Lekkerste pastasalade met kip pesto
Meng de gekookte pasta met de overige pesto en breng het geheel op smaak met extra peper. Roer de blokjes kip, tomaatjes, spinazie en mozzarella door de pasta. Voila! Klaar is kees. Binnen een half uurtje heb je een heerlijke pastasalade op tafel. Lekker als lunch, als makkelijke maaltijd op een zomerse avond óf als bijgerecht bij de bbq. Echt smullen.
Ben je op zoek naar een ander pastagerecht? Neem dan een kijkje op deze pagina.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pastasalade kip pesto met spinazie en mozzarella
Stap 1
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat het even afkoelen.Stap 2
Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur lager en pocheer de kip hier ongeveer 8-10 minuten in. Tot de kip mooi gaar is. Laat de kip hierna ook even afkoelen.Stap 3
Halveer de tomaatjes, snijd de kip in stukjes en de mozzarella in blokjes. Roer 1,5 eetlepel van de groene pesto door de blokjes kip.Stap 4
Meng de gekookte pasta met de overige pesto, breng op smaak met extra peper. Roer de blokjes kip, tomaatjes, spinazie en mozzarella door de pasta.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pastasalade kip pesto met spinazie en mozzarella
Stap 1
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat het even afkoelen.Stap 2
Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur lager en pocheer de kip hier ongeveer 8-10 minuten in. Tot de kip mooi gaar is. Laat de kip hierna ook even afkoelen.Stap 3
Halveer de tomaatjes, snijd de kip in stukjes en de mozzarella in blokjes. Roer 1,5 eetlepel van de groene pesto door de blokjes kip.Stap 4
Meng de gekookte pasta met de overige pesto, breng op smaak met extra peper. Roer de blokjes kip, tomaatjes, spinazie en mozzarella door de pasta.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Elza
Ook erg lekker met wat fijn gesneden semi gedroogde tomaatjes en kappertjes
Sandra
Het kan ook met baby-spinazie. Ik denk dat het lekkerder is dan gewone spinazie. Ik ga eens maken als het het mooi weer is ?