Ga naar de inhoud

Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella

Een pastasalade is wat mij betreft altijd goed. Zeker op zonnige dagen, al ziet het weer er voor vandaag helaas niet zo zonnig uit šŸ˜‰ Hiermee kun je heel veel kanten op, vandaag ga ik voor kippesto met spinazie en mozzarella. Als ik het voor mezelf maak (vriendlief heeft liever...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella

Een pastasalade is wat mij betreft altijd goed. Zeker op zonnige dagen, al ziet het weer er voor vandaag helaas niet zo zonnig uit šŸ˜‰ Hiermee kun je heel veel kanten op, vandaag ga ik voor kippesto met spinazie en mozzarella.

Als ik het voor mezelf maak (vriendlief heeft liever gewoon warme pasta met saus. Fem eet wel graag met me mee maar die eet meestal alleen de pasta op), gebruik ik het meestal om restjes uit de koelkast op te maken. Dit deed ik ook bij deze variant. Maar het was zo lekker dat ik de ingrediƫnten de volgende keer speciaal in huis zou halen.

Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella

Dit gerecht is een mix van kippesto met caprese. Een pastasalade met kip, pesto, tomaat en mozzarella dus. En als extraatje heb ik er ook nog spinazie aan toe gevoegd. Lekker toch?

Ben je opzoek naar een ander pastagerecht? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Pastasalade met kippesto en spinazie

Pastasalade met kippesto en spinazie

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat het even afkoelen.
2
Stap 2
Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur lager en pocheer de kip hier ongeveer 8-10 minuten in. Tot de kip mooi gaar is. Laat de kip hierna ook even afkoelen.
3
Stap 3
Halveer de tomaatjes, snijd de kip in stukjes en de mozzarella in blokjes. Roer 1,5 eetlepel van de groene pesto door de blokjes kip.
4
Stap 4
Meng de gekookte pasta met de overige pesto, breng op smaak met extra peper. Roer de blokjes kip, tomaatjes, spinazie en mozzarella door de pasta.
Bekijk ook andere recepten
Bloemkoolschotel met kaassaus en spek
Eenpanspasta met tomatensaus - campingrecept
Spanakopita rolletjes
Pittige garnalensalade met avocado en limoendressing

2 reacties

Elza

Ook erg lekker met wat fijn gesneden semi gedroogde tomaatjes en kappertjes

Laat een bericht achter

Sandra

Het kan ook met baby-spinazie. Ik denk dat het lekkerder is dan gewone spinazie. Ik ga eens maken als het het mooi weer is ?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op