Ga naar de inhoud

Pitapizza met tzatziki, tomaatjes, ui en feta

Een lekker zomers hapje. Pitapizza’s met tzatziki, tomaatjes, ui en feta. Een heerlijke zomermaaltijd, maar ook lekker om de pitapziza’s als borrelhapje te serveren.
20 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd
Delen op
Pitapizza's met tzatziki

Pitapizza met tzatziki, tomaatjes, ui en feta

Zomerse pitapizza met tzatziki, tomaatjes, ui en feta. Een heerlijke zomermaaltijd. Afkomstig van de 2022 scheurkalender, het recept vond je in deze editie op donderdag 16 augustus in de kalender. Het is een topper van een zomerrecept, daarom deel ik het recept ook graag met je op de website.

En daarbij is er een speciale reden waarom we deze lekkere hapjes uit de scheurkalender vandaag delen. Want inmiddels kun je de 2024 scheurkalender pre-orderen!

Pitapizza's met tzatziki

Bestel nu: de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2024

Ook in 2024 geeft de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender hét antwoord op de vraag: Wat eten we vandaag? Met meer dan 250 recepten biedt de scheurkalender heel veel dagelijkse kookinspiratie, voor ieder wat wils!

Naast 100 toppers van de website delen we weer 150 nieuwe recepten in de scheurkalender. Het is een heerlijke mix geworden tussen makkelijke vlees-, vis- en vegetarische maaltijden.

Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2024

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender is hét ideale geschenk om cadeau om te geven. Aan jezelf én een ander. De kalender biedt een jaar lang kookplezier, hierdoor kook je in 2024 vers en gevarieerd. Zo zet je iedere dag iets anders op tafel.

De scheurkalender biedt recepten voor het hele jaar rond, afgestemd op het seizoen. Zo gaan we in de winter voor warme stamppotten, ovenschotels en stoofgerechten. En in de zomer voor lichte en meer frisse maaltijden. Zoals deze lekkere pitapizza’s.

Pitapizza's met tzatziki

Zomerse pitapizza’s met tzatziki, tomaatjes, ui en feta

Met warm zomerweer hebben we niet altijd zin om lang in de keuken te staan toch? Maar we willen natuurlijk wel lekker eten. Zomerse hapjes zoals deze pitapizza’s zijn dan ideaal. Gemakkelijk om te maken en we combineren het met een frisse tomatensalade.

De pitapizza’s zijn super simpel om te maken. We snijden ze open en besmeren het met tomatenpuree, ui met feta. Dit bakken we even lekker af in de oven. Daarbij maken we de verse tzatziki en salade van tomaat met komkommer, uitjes en oregano. Samen maakt dit een heerlijke zomermaaltijd, om van te smullen!

Tip: de pitapizza’s zijn heerlijk als zomermaaltijd, maar je kunt ze ook als borrelhapje serveren.

Pitapizza's met tzatziki

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pitapizza met tzatziki, tomaatjes, ui en feta

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Rasp een halve komkommer en snijd de andere 1,5 komkommer in kwarten. Doe de komkommerrasp in een vergiet en zet het vergiet op een kommetje. Meng de komkommerrasp met een tl zout en roer door. Laat even staan.
3
Stap 3
Meng de helft van de ui met de witte wijnazijn en de suiker. Roer door en laat staan tot gebruik.
4
Stap 4
Meng de tomatenpuree met de el olijfolie, de honing en 1 el gedroogde oregano.
5
Stap 5
Halveer de pita’s en leg de helften met de snijkant naar boven op de bakplaat. Verdeel de tomatenpuree erover en de andere helft van de ui. Verdeel ook de feta erover en bak de pita’s vervolgens 10 minuten in de oven.
6
Stap 6
Druk het overtollige vocht uit de komkommer en mix de komkommerrasp met de yoghurt en de knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
7
Stap 7
Mix de tomaten en de komkommerstukjes met de ui-azijnmix en voeg de overige el olijfolie extra vergine en de rest van de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout.
8
Stap 8
Serveer de pitapizza’s met de tzatziki en de salade on the side.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op