Pizza met pistache pesto en ricotta
Bewaren
Een lekkere homemade snackmaaltijd, pizza met pistache pesto en ricotta. Met gegrilde courgette en doperwten. Een homemade pizza die eens anders is dan standaard, echt smullen!
Zelfgemaakte pizza recept
Wat is er lekkerder dan zo nu en dan een lekkere pizza in het weekend? Een zelfgemaakte pizza! Het fijn daaraan is dat je lekker kunt variëren en wat anders kunt eten dan de standaard pizza salami die overal verkrijgbaar zijn.
Deze keer gaan we voor pizza met een twist. Met lekker veel groen erop, courgette, basilicum, doperwtjes en een pesto. Maar geen gewone pesto.
Want pesto hoef je niet altijd van pijnboompitjes te maken. Ik heb een nieuwe variant voor je: maak de pesto eens met pistachenootjes. Dan maak je een pistache pesto.
En gebruik de pesto die je hebt gemaakt dan meteen om deze heerlijke pizza mee te beleggen. Je weet niet wat je meemaakt, dit is een heel andere manier van pizza eten zo lekker!
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept.
Pizza met pistache pesto en ricotta
De pizza beleggen we niet alleen met pistache pesto. Maar ook met ricotta, gegrilde courgette en doperwten. Dit maakt samen een totaal andere smaaksensatie. Het is onze nieuwe favoriete pizza!
Pizza zelf maken lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het op deze manier echt niet. We maken het onszelf ook een beetje gemakkelijk door vers pizzadeeg uit de supermarkt te gebruiken.
Pistache pesto maken
De pistache pesto maken we van pistachenootjes met Parmezaanse kaas, basilicum, knoflook, olijfolie en citroensap.
Het pizzadeeg beleggen we met een mengsel van ricotta met de pistachepesto. Hieroverheen verdelen we gegrilde courgette plakjes. Bak de pizza’s in de oven gaar en goudbruin en verdeel na het bakken de rest van de ricotta, enkele eetlepels pistachepesto en de doperwten over de gebakken pizza’s. Garneer met verse basilicum.
En smul, van deze heerlijke pizza boordevol smaak!
Meer pizza met een twist
Heb je na deze pizza met pistachepesto en ricotta de smaak te pakken en wil je meer recepten van pizza’s met een twist? Dan tippen we je graag deze toppers van de website:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pizza met pistache pesto en ricotta
Stap 1
Snijd de courgettes in dunne plakjes. Verwarm een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Bak de courgetteplakjes – eventueel in batches – om en om goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en leg ze even weg.Stap 2
Doe de pistachenootjes, Parmezaanse kaas, basilicum, knoflook, olijfolie en het citroensap in de beker van de staafmixer en mix er een pesto van. Voeg eventueel extra olijfolie, citroensap of water toe als je de pesto dunner wil hebben. Breng op smaak met peper en eventueel zout.Stap 3
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.Stap 4
Rol de rollen pizzadeeg uit over de bakplaten. Meng vervolgens de helft van de ricotta met 1 eetlepel pesto in een kommetje en besmeer hier vervolgens de pizzabodems mee. Verdeel hier de courgetteplakjes overheen.Stap 5
Bak de pizza’s in 20 – 25 minuten af in de oven. Wissel de bakplaten halverwege de baktijd.Stap 6
Overgiet de diepvriesdoperwten met kokend water en giet ze daarna af.Stap 7
Verdeel de rest van de ricotta, enkele eetlepels pistachepesto en de doperwten over de gebakken pizza’s. Garneer met verse basilicum.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pizza met pistache pesto en ricotta
Stap 1
Snijd de courgettes in dunne plakjes. Verwarm een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Bak de courgetteplakjes – eventueel in batches – om en om goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en leg ze even weg.Stap 2
Doe de pistachenootjes, Parmezaanse kaas, basilicum, knoflook, olijfolie en het citroensap in de beker van de staafmixer en mix er een pesto van. Voeg eventueel extra olijfolie, citroensap of water toe als je de pesto dunner wil hebben. Breng op smaak met peper en eventueel zout.Stap 3
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.Stap 4
Rol de rollen pizzadeeg uit over de bakplaten. Meng vervolgens de helft van de ricotta met 1 eetlepel pesto in een kommetje en besmeer hier vervolgens de pizzabodems mee. Verdeel hier de courgetteplakjes overheen.Stap 5
Bak de pizza’s in 20 – 25 minuten af in de oven. Wissel de bakplaten halverwege de baktijd.Stap 6
Overgiet de diepvriesdoperwten met kokend water en giet ze daarna af.Stap 7
Verdeel de rest van de ricotta, enkele eetlepels pistachepesto en de doperwten over de gebakken pizza’s. Garneer met verse basilicum.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.