Ga naar de inhoud

Pompoenfalafel met romige komkommersaus

Falafel, met een twist.

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pompoenfalafel met romige komkommersaus

Een van de lekkerste vegetarische snacks: falafel! Deze keer gaan we voor falafel met een twist. Een hele lekkere pompoenfalafel met romige komkommersaus.

De normale falafel ken je waarschijnlijk wel, maar wist je ook dat je falafel met heel veel verschillende andere ingrediënten kunt maken? Deze falafel heeft als geheim ingrediënt pompoen. Daar zou je wellicht niet meteen aan denken bij falafel, maar de pompoen is een ideaal ingrediënt voor deze Midden-Oosterse snack. De textuur van pompoen doet het namelijk ontzettend goed in falafel. En de aardse smaak van pompoen past heel goed bij de kikkererwten die je sowieso al gebruikt in falafel. De pompoenfalafel doet het heel goed met een fris sausje erbij.

Pompoenfalafel met romige komkommersaus

Pompoenfalafel met romige komkommersaus

Bij deze heerlijke pompoenfalafel serveer je een romige komkommersaus die je maakt van komkommer, feta en yoghurt. Eigenlijk een soort tzatziki dus. Deze saus is ideaal bij de pompoenfalafel omdat hij licht en fris van smaak is en dus goed combineert met de aardse smaken van de falafel. Ideaal.

Je kunt deze falafel als avondmaaltijd eten op een pitabroodje met wat salade ernaast, maar deze pompoenfalafel doet het ook goed als hapje op de borreltafel. Kies vooral wat jou het lekkerst lijkt en waar je het meeste zin in hebt.

Tip: serveer falafel ook eens in een couscoussalade met gegrilde groenten, een lekkere plaattaart of in een ovenschotel zoals ik deed bij dit recept.

Pompoenfalafel met romige komkommersaus

 

Pompoenfalafel met romige komkommersaus

Ingrediënten

stuks

Voor de saus

Extra benodigd

  • Keukenmachine
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pompoenfalafel met romige komkommersaus

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Giet de kikkererwten af, spoel ze om en laat ze uitlekken.
3
Stap 3
Snijd de ui grof en snijd of pers de knoflook fijn.
4
Stap 4
Meng de pompoenblokjes, de ui, de knoflook en de kikkererwten op de bakplaat met de olijfolie, het komijn- en korianderpoeder en de kaneel. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 10 – 15 minuten in de oven totdat ze pompoen gaar is.
5
Stap 5
Doe alle ingrediënten plus op de bakplaat overgebleven olie in de keukenmachine. Voeg citroensap, de panko het ei en de koriander en peterselie toe en draai tot een consistent geheel. Breng op smaak met peper en zout en laat wat afkoelen.
6
Stap 6
Maak in de tussentijd de saus. Rasp de komkommer grof, strooi er wat zout over en laat enkele minuten uitlekken in een vergiet. Knijp met je handen zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
7
Stap 7
Meng de geraspte komkommer vervolgens met de crème fraîche en de feta en breng de dip op smaak met peper en zout. Zet weg tot serveren.
8
Stap 8
Verwarm een koekenpan met daarin olijfolie op middelhoog vuur. Vorm met je handen kleine balletjes van de pompoenmix en druk die vervolgens een beetje plat in de pan. Bak om en om totdat beide kanten mooi bruin zijn.
9
Stap 9
Serveer de pompoenfalafel met de romige dip.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

1 reacties

Chantal

Ziet er superlekker uit! Ga het zeker proberen ^_^ Maar bedoel je met een groot blik een blik van 800gr?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op