Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg
Bewaren
Zo na de zomervakantie trappen we hier op de website af met een paar super easy maaltijden. Na de traybake van bloemkool en wortel gaan we nu aan de slag met een andere ovenschotel. Een Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg. Weer zo’n gevalletje kleine moeite, maar wel ontzettend smullen. Bij ons thuis viel deze ovenschotel zeer in de smaak! En ik hoop natuurlijk bij jullie ook.
Recept met een twist
Deze Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg is geïnspireerd op een recept dat een vriendin van mij vaak maakt. Zij noemen het groentetaart. Van groenten met kipfilet en bladerdeeg. Ik gaf er een eigen twist aan, waardoor de groentetaart uiteindelijk een mix is geworden van twee toppers van de website die wij thuis zeer regelmatig eten, of hebben gegeten.
Namelijk de Provençaalse roerbakschotel van groenten met gehaktballetjes en Provençaalse kruiden, en de spitskoolschotel met bladerdeeg. Met spitskool, Italiaans gekruid gehakt en bladerdeeg. Dat maakt samen die nieuwe gerecht, een Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg.
Het resultaat is deze super simpele ovenschotel, de Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg. Ik heb zelfs even getwijfeld of ik dit recept wel zou publiceren. Omdat het zo super simpel is, en ik twijfelde ook of het wel lekker genoeg was. Maar na de reacties bij ons aan tafel was die twijfel direct verdwenen, iedereen (groot en klein) smulde ervan!
Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg
Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg dus. Een heerlijke ovenschotel. De basis van de ovenschotel is Provençaalse roerbakgroenten. Dit is een mix van ui met verschillende kleuren wortel en broccoli in dit geval. Dit bakken we aan in een pan samen met gehakt en Provençaalse kruiden.
Als de groenten en het gehakt gaar zijn verdelen we het in een ovenschaal. Dit bedekken we met bladerdeeg en schuif je zo de oven in.
Het resultaat is een lekkere groente-gehaktschotel met een korstje van bladerdeeg.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze provençaalse groenteschotel met bladerdeeg
Stap 1
Verwarm een hapjespan met olie op het vuur. Bak hierin de gehakt rul. Breng op smaak met zout en peper en de Provençaalse kruiden, voeg ook de knoflook toe. Bak dit even mee en voeg als het gehakt rul is gebakken de groenten toe. Bak dit mee tot de groenten gaar zijn en zijn geslonken.Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 3
Verdeel het gehakt-groentemengsel over de ovenschaal. Verdeel hierover het bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg eventueel met losgeroerd ei.Stap 4
Verwarm de groenteschotel met bladerdeeg 25 minuten in de oven. Tot het bladerdeeg gaar en goudbruin kleurt.Stap 5
Serveer de schotel hierna direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze provençaalse groenteschotel met bladerdeeg
Stap 1
Verwarm een hapjespan met olie op het vuur. Bak hierin de gehakt rul. Breng op smaak met zout en peper en de Provençaalse kruiden, voeg ook de knoflook toe. Bak dit even mee en voeg als het gehakt rul is gebakken de groenten toe. Bak dit mee tot de groenten gaar zijn en zijn geslonken.Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 3
Verdeel het gehakt-groentemengsel over de ovenschaal. Verdeel hierover het bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg eventueel met losgeroerd ei.Stap 4
Verwarm de groenteschotel met bladerdeeg 25 minuten in de oven. Tot het bladerdeeg gaar en goudbruin kleurt.Stap 5
Serveer de schotel hierna direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.