Ga naar de inhoud

Pulled chicken

Recept van lekker tafelen, dat mijn vriendin (en hulp in de keuken) Jorien altijd gebruikt. (recept jorien). Op menig feestje hebben we hier al van gesmuld..
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Pulled chicken

Pulled chicken

Pulled chicken is één van die gerechten waar je echt altijd mee scoort. Of je het nu op tafel zet tijdens een feestje, op een broodje serveert bij de lunch of gewoon als avondmaaltijd combineert met een frisse salade – dit pulled chicken recept is áltijd een hit.

In dit recept laat ik je stap voor stap zien hoe je pulled chicken maakt – gewoon in de pan, of in de slowcooker. Het kost je bijna geen moeite en is wel ongelofelijk lekker.

Pulled chicken

Pulled chicken recept

Pulled chicken is kip die langzaam gegaard wordt, waardoor het zo mals wordt dat je het met een vork uit elkaar kunt trekken (of ‘pulled’, zoals de naam al zegt). Vervolgens kun je er van alles meedoen. Serveer het met barbecuesaus op een broodje, gebruik het in een wrap of voeg het toe aan een lekkere salade.

Dit lekkere pulled chicken recept is heel erg simpel om te maken. Het is naar recept van lekker tafelen, dat mijn vriendin (en hulp in de keuken) Jorien altijd gebruikt. Op menig feestje hebben we hier al van gesmuld. Voor dit recept gebruik ik kipfilet, maar je kan ook kipdijfilet gebruiken.

Pulled chicken

Zelf een broodje pulled chicken maken

Pulled chicken is heel erg lekker op een broodje. Dus dat gaan we maken!

Halveer de kipfilets zodat ze minder dik zijn en sneller gaar worden. Doe dan een scheutje olie in een pan en bak de kipfilets in 10 tot 15 minuten goudbruin en gaar.

Zelfgemaakte saus

Ondertussen kun je aan de slag met de saus. Verhit in een andere pan een beetje olie en fruit de fijngesneden ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak dit kort mee om de smaak te versterken. Hierna roer je de sambal, geraspte gember, een snufje zout, suiker, ketjap manis, azijn en een kopje water (150 ml) door de pan. Laat de saus een paar minuten pruttelen zodat alle smaken goed samenkomen.

Pulled chicken maken

Zodra de kip gaar is, trek je deze met twee vorken uit elkaar tot fijne draadjes. Voeg de pulled chicken toe aan de saus en roer alles goed door, zodat de kip alle smaken van de saus opneemt. Laat dit geheel op laag vuur even doorwarmen. Terwijl de kip in de saus verder verwarmt, kun je de broodjes voorbereiden. Verwarm ze volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd ze daarna open en leg een paar blaadjes sla in elk broodje.

Verdeel vervolgens royaal pulled chicken over de broodjes en maak het geheel af met een beetje farmer salade voor een een frisse smaak in het broodje. Het resultaat is een heerlijk broodje pulled chicken met een rijke, zelfgemaakte saus die gegarandeerd in de smaak valt. Perfect voor een lunch, diner of zelfs een feestje.

Pulled chicken

Pulled chicken recept uit de slowcooker

Weinig tijd, maar wel zin in pulled chicken? Maak dit pulled chicken recept dan in de slowcooker. Voor dit recept leg je de kipfilets (of kipdijfilets) op de bodem van de slowcooker. Voeg een fijngesneden ui, knoflook, tomatenpuree, sambal, geraspte gember, een snufje zout, suiker, ketjap manis, azijn en 150 ml water toe. Roer alles goed door, zodat de kipfilets volledig bedekt zijn met de saus.

Slowcooker recept

Stel de slowcooker in op de lage stand en laat de kip 6 tot 7 uur zachtjes garen. Heb je minder tijd? Dan kun je de hoge stand gebruiken en de kip in 3 tot 4 uur gaar laten worden. Wanneer de kip volledig gaar is, haal je de filets uit de slowcooker en trek je ze met twee vorken uit elkaar tot fijne draadjes. Doe de pulled chicken terug in de slowcooker en meng het goed door de saus.

Lekkere recepten met pulled chicken

Dit pulled chicken recept is heerlijk op een broodje, maar ook bij:

Ingrediënten

personen

Serveer de pulled chicken met:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pulled chicken

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Halveer de kipfilets zodat ze minder dik zijn en eerder gaar zijn. Bak de kipfilet in olie in 10-15 minuten gaar.
2
Stap 2
Fruit in een andere pan de ui en knoflook aan. Doe de tomatenpuree erbij en bak dit even mee. Doe hierna de ssambal, gember, zout, suiker, ketjap en azijn erbij samen met een kopje water (150 ml) en laat dit even pruttelen.
3
Stap 3
Als de kip gaar is trek je deze met 2 vorken uit elkaar. Roer de kip door de saus, verwarm dit even mee.
4
Stap 4
Verwarm het brood of de broden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Stap 5
Snijd het brood open. Verdeel sla over het broodje en verdeel hierover pulled chicken. Maak af met farmer salade.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Pulled chicken
Broodje mozzarella met pesto en crispy chili olie
Rijst met zalm en gebakken champignons
Pasta caprese ovenschotel

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op