Ga naar de inhoud

Quinoasalade met kip, munt en yoghurt

Salade van quinoa met kip, munt en yoghurt. De salade heeft een fris tintje door het toevoegen van munt en citroensap. Komkommer, yoghurt en rozijntjes maken het compleet. Lekker als lunchsalade of bijgerecht.
25 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Snijd de kip in blokjes, doe dit ook met de komkommer. Hak de munt grof.
3
Stap 3
Meng de quinoa met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Roer de citroensap er ook door.
4
Stap 4
Verdeel de blokjes kip, komkommer, munt en rozijntjes door de quinoa. Maak de quinoasalade af door de dikke yoghurt erover te lepelen.

Quinoasalade met kip, munt en yoghurt

Tijd voor een snelle quinoasalade met kip, munt en yoghurt!

Frisse salades, I love it! Vooral met warmer weer heb ik echt trek in een lekkere salade. Als lunch, of bijgerecht bij de avondmaaltijd. Meestal kies ik voor een salade op basis van een slasoort of een pastasalade. Deze keer vond ik nog een restje quinoa in de kast dus ging ik daar mee aan de slag.

Quinoasalade met kip, munt en yoghurt

Ik besloot een quinoasalade te maken met kip. Als basis gebruikte ik citroensap en munt, wat ik aanvulde met komkommer en rozijntjes. Om het af te maken gebruikte ik nog een klein beetje dikke yoghurt als dressing.

Het resultaat is een lekkere frisse quinoasalade die het goed doet bij de lunch, of als bijgerecht bij de avondmaaltijd. Staat deze lunch binnenkort bij jou op tafel?

Bekijk ook andere recepten

2 reacties

Maaike

Heerlijk! Met wat doperwtjes en maïs een heerlijke maaltijdsalade!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super! En mooie toevoeging!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op