Ragout met stoofvlees
Dit is een lekkere tip als je stoofvlees over hebt. Maak er een lekkere en goed gevulde ragout van stoofvlees van! Ragout is voor mij echt iets van vroeger. Een pasteitje met ragout was met kerst echt een heuse traktatie. Inmiddels eet ik het eigenlijk nooit meer en dat is...Ragout met stoofvlees
Bewaren
Dit is een lekkere tip als je stoofvlees over hebt. Maak er een lekkere en goed gevulde ragout van stoofvlees van!
Ragout is voor mij echt iets van vroeger. Een pasteitje met ragout was met kerst echt een heuse traktatie. Inmiddels eet ik het eigenlijk nooit meer en dat is eigenlijk zonde. Want een goede zelfgemaakte ragout kan zo lekker zijn.
Ik had een restje stoofvlees over en wilde daar iets mee doen. Uiteindelijk heb ik er deze ontzettend lekkere ragout van gemaakt. De ragout met stoofvlees serveerde ik in een good old pasteibakje, maar het is ook lekker op toast. Tip:Ā bekijk hier hoe je zelf pasteibakjes kunt maken van bladerdeeg.
Belangrijk is dat het vlees goed gaar is, en uit elkaar valt als je het doorroert. Ik nam een portie van draadjesvlees dat ik over had. Dit heb ik iets langer laten garen zodat het vlees echt uit elkaar viel als ik het doorroerde. En het is extra lekker om de jus waar het stoofvlees in gegaard is aan de ragout toe te voegen.
Ragout met stoofvlees
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ragout met stoofvlees
Stap 1
Verwarm de bouillon, zoat het tegen de kook aan zit. Verwarm het stoofvlees met de jus in een pannetje.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje op medium vuur. Roer de bloem met een houten lepel door de boter tot dit een glad mengsel vormt. Laat dit 1 minuut, al roerend, zachtjes pruttelen tot de bloem gaar is. Voeg dan, steeds roerend, beetje bij beetje de bouillon toe en roer dit tot een gladde saus.Stap 3
Voeg de worcestersaus en peper toe aan de roux en roer dit goed door elkaar. Voeg hierna het stoofvlees met de jus toe en roer dit goed door.Stap 4
Verwarm de ragout nog even goed en serveer het met toast of in een good old pasteibakje.Tips:
ā¢ Eventueel kun je de ragout extra vullen met een gebakken uitje of extra gebakken champignons
ā¢ Is de ragout te stevig? Voeg extra bouillon toe.
ā¢ Is de ragout te vloeibaar? Bind het dan met maizena, of een plakje ontbijtkoek.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ragout met stoofvlees
Stap 1
Verwarm de bouillon, zoat het tegen de kook aan zit. Verwarm het stoofvlees met de jus in een pannetje.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje op medium vuur. Roer de bloem met een houten lepel door de boter tot dit een glad mengsel vormt. Laat dit 1 minuut, al roerend, zachtjes pruttelen tot de bloem gaar is. Voeg dan, steeds roerend, beetje bij beetje de bouillon toe en roer dit tot een gladde saus.Stap 3
Voeg de worcestersaus en peper toe aan de roux en roer dit goed door elkaar. Voeg hierna het stoofvlees met de jus toe en roer dit goed door.Stap 4
Verwarm de ragout nog even goed en serveer het met toast of in een good old pasteibakje.Tips:
ā¢ Eventueel kun je de ragout extra vullen met een gebakken uitje of extra gebakken champignons
ā¢ Is de ragout te stevig? Voeg extra bouillon toe.
ā¢ Is de ragout te vloeibaar? Bind het dan met maizena, of een plakje ontbijtkoek.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Heidi
Ik zag meteen gebreid stoofvlees voor me ;) Maar je bent dus een e vergeten. Stoofvlees is hier erg gewild en ik maak het vaker. Meestal in de slowcooker omdat het dan het makkelijkst gaat. Alleen in combinatie met een pasteibakje heb ik het nog niet gegeten. Op de een of andere manier associeer ik pasteibakjes alleen met kippenragout. Maar ik ga het eens proberen. Altijd goed om eens iets nieuws te proberen :)