Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Rode kool stamppot met gehaktballetjes en ui

Rode kool stamppot met gehaktballetjes en ui. Gebaseerd op rode kool met hachee, maar dan een stuk sneller klaar. En heel erg lekker, vooral door de appelstroop die wordt toegevoegd.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Rode kool stamppot met gehaktballetjes en ui

Een makkelijke maaltijd zoals jullie van me gewend zijn op de maandag. Deze keer een rode kool stamppot met gehaktballetjes en ui. Een recept dat eerder in de 2020 scheurkalender heeft gestaan. Super simpel, en super lekker. En ook niet onbelangrijk: mijn kinderen smullen hier ook van!

Rode kool stamppot met gehaktballetjes en ui

Als er iets is dat ik altijd in huis heb is het een pot of pak rode kool. Het is mijn ideale makkelijke maaltijd. Aardappelen erbij, vlees of vis uit de vriezer en we hebben een snelle maaltijd die de meiden heel erg lekker vinden. Deze keer ga iets uitgebreider aan slag met rode kool. Namelijk rode kool stamppot met gehaktballetjes en ui.

Rode kool stamppot met gehaktballetjes en ui

Dit recept is gebaseerd op rode kool met hachee, een combinatie die ik van huis uit altijd at. Deze keer maken we alleen geen hachee, maar gaan we aan de slag met een snellere versie van gebakken ui met gehaktballetjes. Met een geheim ingrediënt waardoor het een verrassend lekkere touch krijgt.

Rode kool met hachee, maar dan een stuk sneller. Rode kool stamppot met gehaktballetjes en ui.E n laten we ook de appeltjes niet vergeten.

De basis van deze rode kool stamppot is aardappelen met rode kool. Ik neem graag voorgegaarde rode kool uit de diepvries, maar uit een pot kan ook. En gaar je liever zelf de rode kool? Dan tip ik je graag dit recept met sinaasappelsap en koekkruiden.

Bij de aardappelen en rode kool maak ik een mengsel van gekarameliseerde ui met appelstroop (dit is het geheime ingrediënt) en gehaktballetjes. De gehaktballetjes bak ik mee met de ui in appelstroop, hierdoor krijgen ze een lekker zoetig smaakje mee. En als finishing touch voeg ik ook nog wat blokjes appel toe aan de rode kool stamppot.

Het resultaat is een super simpele maaltijd, die anders is dan anders. En eentje waar groot en klein van smult. Zet jij hem op tafel?

Stamppot variatie recepten

Wil je na deze snelle rode kool stamppot met gehaktballetjes en ui meer variëren met stamppot? Dan tip ik je graag deze toppers van stampotten:

Rode kool stamppot met gehaktballetjes en ui

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze rode kool stamppot met gehaktballetjes en ui

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de aardappels gaar in ruim water.
2
Stap 2
Verwarm boter of margarine in een koekenpan en fruit hier de ui in. Doe na 5 minuten de appelstroop erbij en verwarm dit mee.
3
Stap 3
Meng het gehakt met gehaktkruiden en paneermeel en draai hier kleine balletjes van. Doe de balletjes bij de ui in de pan en bak dit rondom aan en gaar.
4
Stap 4
Verwarm de rode kool in een pannetje.
5
Stap 5
Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappels fijn en voeg ongeveer 100 ml van het warme kookvocht toe. Roer tot een mooie puree.
6
Stap 6
Roer de rode kool, blokjes appel en ui met gehaktballetjes door de aardappelpuree zodat er een lekkere stamppot ontstaat.
Bekijk ook andere recepten
Traybake met broccoli en zoete aardappel
Spaghetti met broccolipesto
Citroen-Parmezaan aardappeltjes
Truffelrisotto met champignons

2 reacties

Kell

Vanavond uitgeprobeerd en…….. Het was echt heeeeerlijk! Dit recept komt zeker vaker op tafel te staan bij ons..

Laat een bericht achter

Vlinder
5/5 sterren

Vandaag gemaakt het is heerlijk!!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op