Ga naar de inhoud

Romige ovenschotel met asperges en hamblokjes

Nu de asperges volop verkrijgbaar zijn moeten we onze kans pakken en genieten van het witte goud van het zuiden. Vandaag deel ik een topper van een romige ovenschotel met asperges. Ovenschotels zijn lekker en makkelijk dus waarom zou je asperges niet eens verwerken in een romige ovenschotel? Het is weer eens wat anders! De asperges
Delen op

Romige ovenschotel met asperges en hamblokjes

gesponsord artikel

Nu de asperges volop verkrijgbaar zijn moeten we onze kans pakken en genieten van het witte goud van het zuiden. Vandaag deel ik een topper van een romige ovenschotel met asperges.

Ovenschotels zijn lekker en makkelijk dus waarom zou je asperges niet eens verwerken in een romige ovenschotel? Het is weer eens wat anders!

De asperges liggen op een bedje van aardappel en MAGGI saus voor asperges welke ik heb aangevuld met lente ui, tomaat en hamblokjes. Zo wordt de schotel mooi romig. De asperges top ik af met een laagje oude kaas welke ik gratineer in de oven. Extra lekker!

Ovenschotel met gegratineerde asperges

Gegratineerde asperges met ham uit de oven

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen

  • 500 gram witte asperges
  • 1 pakje MAGGI Saus voor asperges
  • 600 gram gekookte aardappels
  • 200 gram hamblokjes
  • 3 stengels lente-ui, in ringetjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 100 gram oude kaas, geraspt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.

Schil de asperges, verwijder het uiteinde kook de asperges in 10 minuten in ruim water gaar.

Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de hamblokjes, lente ui en tomatenblokjes door de saus.

Stamp de aardappelen fijn en verdeel dit over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de saus over de aardappelen en leg hier de gekookte asperges op. Top de schotel af met geraspte kaas.

Bak de schotel 15 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin

Dit artikel is een samenwerking met MAGGI, lees mijn disclaimer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

9 reacties

Inga

Aardappels eerst koken neem ik aan?

Laat een bericht achter

Kristel

moeten de asperges geschild worden en hoe doen jullie dat het beste

Netty

Wat was dit een heerlijk recept. Asperges maar zo totaal anders en zo gemakkelijk als je gasten hebt.

Laat een bericht achter

Ria

Heerlijk,Geweldig,Heerlijk

Laat een bericht achter

Oda

Kan ik deze aspergeschotel ook dag eerder maken?

toine

Jouw recept witlof ovenschotel, heb ik een tijdje geleden gemaakt.(heerlijk) Toen het aspergetijd werd, de witlof vervangen door asperges.(heerlijk) Dit lijkt er wel heel veel op alleen de maggi saus is extra. Ik hou het toch maar op het recept zonder de maggi.

Laat een bericht achter

Geert

Waar is de Maggi democratie bij Brenda kookt gebleven???????????

Laat een bericht achter

Walter

Gisteren geprobeerd; niet slecht; wel wat meer kaas gebruikt; thks

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op