Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel
Nu de dagen lichter en een klein beetje warmer worden komt ook de salade-tijd er weer aan. Omdat het vaak nog iets te fris is voor een koude salade is deze salade de perfecte oplossing. Een salade van geroosterde groenten met gebakken amandelschaafsel. Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel Voor...Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel
Bewaren
Nu de dagen lichter en een klein beetje warmer worden komt ook de salade-tijd er weer aan. Omdat het vaak nog iets te fris is voor een koude salade is deze salade de perfecte oplossing. Een salade van geroosterde groenten met gebakken amandelschaafsel.
Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel
Voor deze salade koos ik voor een mix van zoete aardappel met bietjes en ui. Deze groenten rooster je in de oven nadat je ze hebt gemengd met een marinade van olie, honing en balsamicoazijn. Als extra smaakmaker voeg ik ook nog rozemarijn toe.
Na het roosteren in de oven meng je de groenten met rucola en geitenkaas. Als extraatje maak ik er in boter gebakken amandelschaafsel bij. Dit is een nieuwe verslaving van mij. Niet alleen ontzettend lekker, maar ook een hele fijne toevoeging aan een gerecht. Door het schaafsel in boter te bakken wordt het schaafsel namelijk krokant én krijgt het een romige smaak. Heerlijk bij deze salade van geroosterde groenten.
De salade van geroosterde groenten kun je zowel lauwwarm als koud eten. Dit maakt het een lekkere warme makkelijke maaltijd, en de restjes doen het natuurlijk heel goed de volgende dag als koude lunch.
Lauwwarme salade recepten
Ben je opzoek naar meer inspiratie op het gebied van lauw-warme salades? Dan tip ik je graag dit lijstje:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de zoete aardappelen in stukken. Doe hetzelfde met de bieten en snijd de uien in kwarten.Stap 3
Meng de olijfolie in een grote kom met de honing, balsamicoazijn en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Voeg de zoete aardappelen, bieten en ui toe aan de kom en meng goed door elkaar. Verdeel vervolgens over de bakplaat en bak 30 – 40 minuten in de oven totdat de zoete aardappel gaar is.Stap 5
Verwarm in de tussentijd de boter in een kleine koekenpan. Bak hierin het amandelschaafsel op laag vuur totdat het schaafsel bruin is. Let op: het kan ineens snel gaan!Stap 6
Meng vlak voor het serveren de rucola met wat olijfolie en breng het op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola over de borden en verdeel hierover de geroosterde groenten, wat geitenkaas en het amandelschaafselIngrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de zoete aardappelen in stukken. Doe hetzelfde met de bieten en snijd de uien in kwarten.Stap 3
Meng de olijfolie in een grote kom met de honing, balsamicoazijn en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Voeg de zoete aardappelen, bieten en ui toe aan de kom en meng goed door elkaar. Verdeel vervolgens over de bakplaat en bak 30 – 40 minuten in de oven totdat de zoete aardappel gaar is.Stap 5
Verwarm in de tussentijd de boter in een kleine koekenpan. Bak hierin het amandelschaafsel op laag vuur totdat het schaafsel bruin is. Let op: het kan ineens snel gaan!Stap 6
Meng vlak voor het serveren de rucola met wat olijfolie en breng het op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola over de borden en verdeel hierover de geroosterde groenten, wat geitenkaas en het amandelschaafselBlijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.