Sandwich met avocado, kip en chorizo
De laatste tijd verwen ik mezelf regelmatig met een lekker lunch. Zo ook vandaag. Zo nu en dan moet je je tanden zetten in een lekkere sandwich. Gewoon omdat het kan. Als ik het over een sandwich heb, dan heb ik het niet een tosti met ham en kaas (al is dat ook lekker opSandwich met avocado, kip en chorizo
Bewaren
De laatste tijd verwen ik mezelf regelmatig met een lekker lunch. Zo ook vandaag.
Zo nu en dan moet je je tanden zetten in een lekkere sandwich. Gewoon omdat het kan. Als ik het over een sandwich heb, dan heb ik het niet een tosti met ham en kaas (al is dat ook lekker op zijn tijd), maar een dikke vette sandwich die goed belegd is. Zo’n sandwich waar eigenlijk veel te veel beleg tussen zit zodat tijdens het eten alles er uit valt en je lekker aan het ‘prieken’ bent.
Nou, dan kun je bij deze sandwich je lol op. Maar hij is heerlijk, en daar gaat het om.
Tip: de sandwich is natuurlijk lekker bij de lunch, maar zondagavond als makkelijke maaltijd smaakt het ook niet verkeerd hoor.
Sandwich met avocado, kip en chorizo
Ingrediënten voor 1 sandwich:
- 3 sneetjes casinobrood
- Halve avocado
- 6 plakjes chorizoworst
- ijsbergsla
- Halve kipfilet
- cajunkruiden
- Peper en zout
- truffelmayoaise
Bereiding:
Snijd de kip in plakjes en bestrooi dit met de cajunkruiden. Grill de kipfilet tussen een grill of in een koekenpan gaar.
Toast de broodjes. Prak de avocado zodat een romig mengsel ontstaat.
Besmeer een van de getoaste broodjes met avocado. Beleg dit met chorizo. Besmeer het volgende broodje met truffelmayonaise en leg dit met de mayonaise naar beneden op de chorizo. Smeer op dit broodje ook een beetje truffelmayonaise en verdeel hierover de ijsbergsla en daarop de gegrilde kipfilet.
Besmeer het laatste broodje royaal met truffelmayonaise en leg dit met de mayonaise naar beneden op de kipfilet. Snijd de sandwich met een scherp mes schuin door en stop er twee prikkers in en geniet van deze hemelse sandwich.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.