Ga naar de inhoud

Shaslick-gehakt spiesjes

Gehaktballen zijn goed. Goed op een broodje en bij een stamppotje, maar zeker ook bij de barbecue! Voor het gemak heb ik ze met z’n 3en op een spiesje gezet met daartussen paprika. Want spiesjes zijn ook goed. Zeker op de barbecue. En daarnaast zien deze heerlijke spiesjes er ook nog eens zomers uit, zomer
Delen op

Shaslick-gehakt spiesjes

Shaslick spiesje gehaktbal 1 sl txt

Gehaktballen zijn goed. Goed op een broodje en bij een stamppotje, maar zeker ook bij de barbecue! Voor het gemak heb ik ze met z’n 3en op een spiesje gezet met daartussen paprika.
Want spiesjes zijn ook goed. Zeker op de barbecue. En daarnaast zien deze heerlijke spiesjes er ook nog eens zomers uit, zomer in de tuin én zomer op je bord.

Heb je geen zin in spiesjes, maar wel in een gehaktbal(letje)? Sla dit recept dan ook op, want deze balletjes zijn toppers. Lekker zacht, mals en vol van smaak. Dus niet alleen lekker bij de barbecue, ook bij een Hollands stamppotje en een bloemkooltje. Laat dan de spiesjes en de paprika weg, draai grotere ballen en bak deze in de koekenpan.

Shaslick spiesje gehaktbal 2

Shaslick-gehakt spiesjes

Ingrediënten voor 8 spiesjes:

  • 400 gram rundergehakt
  • kleine ui
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel cayennepeper
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 3 beschuitjes
  • halve gele paprika
  • halve rode paprika

Extra benodigd: 8 barbecue stokjes.

Bereiding:

Wel de barbecuestokjes in een bakje met water zodat ze straks op de barbecue niet aanbranden.

Verkruimel de beschuitjes. Snipper de ui. Meng het gehakt met de ui, mosterd, ketjap, ketchup, cayennepeper, zout, ei en beschuitkruimel. Zorg ervoor dat de ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn. Laat het gehakt, afgedekt in de koelkast, ongeveer een half uurtje op smaak komen.

Maak 24 gehaktballetjes van het gehakt, grootte iets kleiner dan een pingpongballetje. Snijd de halve paprika’s beide in 16 stukken.

Rijg een balletje op een stokje, vervolgens een rood en geel stukje paprika, een gehaktballetje, 2 stukjes paprika en tot slot weer een gehaktballetje.

Bak de shaslick-gehakt spiesjes op de barbecue gaar, draai ze regelmatig zodat ze egaal bruin en gaar worden.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood

2 reacties

Conny

Hoi Brenda, balletjes vielen op het rooster helemaal uit elkaar. Smaak was prima maar het zag er niet uit. Wat heb ik fout gedaan?Gr Conny

Laat een bericht achter

Joyce

Lekker!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op