Sinterklaas brownies
Als je me al langer volgt op mijn blog of social media kanalen dan weet je vast dat ik een brownie-lover ben. Als ik ergens uiteten ga check ik altijd of er een brownie bij de nagerechten staat. Liefst huisgemaakt en een beetje klef, ik houd niet van een brownie...Sinterklaas brownies
Bewaren
Als je me al langer volgt op mijn blog of social media kanalen dan weet je vast dat ik een brownie-lover ben. Als ik ergens uiteten ga check ik altijd of er een brownie bij de nagerechten staat. Liefst huisgemaakt en een beetje klef, ik houd niet van een brownie dat net een droog cakeje is. Dat is geen brownie. Tijdens Sinterklaas is er genoeg lekkers om je brownie mee te toppen. Daarom maakte ik deze lekkere sinterklaas brownies.
Sinterklaas recepten
Hier op brendakookt.nl heb ik inmiddels al heel veel sinterklaas recepten met jullie gedeeld. Van basisrecepten voor kruidnoten en gevuld speculaas tot sinterklaas tiramisu, de inmiddels beroemde sinterklaas monchou-taart en hartige banketletters. Er is een grote afwezige in dit lijstje, en dat zijn deze heerlijke sinterklaas brownies! Het is de hoogste tijd om dit recept vandaag met jullie te delen.
Nu de gezelligste tijd van het jaar weer voor de deur staat, haal ik wat vaker mijn bakspullen tevoorschijn. De tijd van Sinterklaasliedjes, schoentjes zetten en natuurlijk… zoetigheid!
Sinterklaas brownies
Wat dat betreft zijn deze sinterklaas brownies per-fect! Dé sinterklaastwist zijn in dit geval heel veel kruidnoten. Er in, en er op! On top heb ik de kruidnoten afgewisseld met schuddebuikjes, chocolade kruidnoten en truffelkruidnoten. Zo lekker!
Je kan de brownies natuurlijk toppen met al je favoriete strooigoed. Pepernoten, marsepein, schuimpjes, karamel of andere lekkernijen.
Smeuïge brownies
Het resultaat is een hele fijne combinatie van zachte bijna smeuïge brownie met krokante stukjes kruidnoot. Ook heel leuk om samen met je kids te maken! Als je samen iets schandalig lekkers op tafel wilt zetten tijdens het heerlijk avondje moet je voor deze brownies gaan, ze zijn te lekker.
Tip: serveer de Sinterklaas brownie met een bolletje speculaasijs of een toef slagroom voor een extra feestelijk Sinterklaas toetje.
Ingrediënten
Voor de topping:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinterklaas brownies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de brownievorm met bakpapier.Stap 2
Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.Stap 3
Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.Stap 4
Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag. Roer hierna de kruidnoten door het beslag.Stap 5
Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 35 minuten in de oven. Het beslag is dan nog smeuïg, maar dat is juist goed.Stap 6
Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm.Stap 7
Verwarm de chocolade voor de topping in de magnetron of au bain-marie (klik hier voor meer informatie hierover) en verdeel dit over de borwnies. Bestrooi met schuddebuikjes en de extra pepernoten. Laat dit een half uurtje opstijven voor je de brownies aansnijdt.Ingrediënten
Voor de topping:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinterklaas brownies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de brownievorm met bakpapier.Stap 2
Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.Stap 3
Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.Stap 4
Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag. Roer hierna de kruidnoten door het beslag.Stap 5
Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 35 minuten in de oven. Het beslag is dan nog smeuïg, maar dat is juist goed.Stap 6
Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm.Stap 7
Verwarm de chocolade voor de topping in de magnetron of au bain-marie (klik hier voor meer informatie hierover) en verdeel dit over de borwnies. Bestrooi met schuddebuikjes en de extra pepernoten. Laat dit een half uurtje opstijven voor je de brownies aansnijdt.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
10 reacties
Mariken Meijer
vorig jaar voor het eerst sinterklaas brownies voor het sint- familie- feest gemaakt. Dit was een groot succes. De 16 stukjes waren in een mum van tijd op. Super lekker. Recept nu weer opgezocht en ik ga het dit jaar weer maken! Het is echt eenvoudig te maken en past helemaal bij de sinterklaassfeer.
Gerrie
Kan je ook een ronde bakvorm gebruiken en zo ja, van welke doorsnede?
Marjolein
Misschien een stomme vraag maar hoe lang duurt het schuimig kloppen van de eieren? En hoe ziet dat er uit? Alvast bedankt!
Brenda Kookt
Dit duurt een paar minuutjes, je klopt de eieren met de mixer op waardoor het een beetje gaat schuimen.
Inge Stevens
Ik heb iets minder kruidnoten erin gedaan end daarbij stukjes witte chocolade. Vinden mijn kleinkinderen heerlijk en ik ook. Bovenop doe ik hetzelfde. Staan nu in de oven, ik kan niet wachten. Maar mag ze dinsdagavond pas proeven! Dan vieren we Sinterklaas.
Dorieke
Welke maat vorm gebruik je hiervoor?
Brenda Kookt
Dat wordt een uitdaging Inge, om er zo lang vanaf te blijven ;)
Mniiek
In het voorstukje schrijf je dat je de kruidnoten erin en er op hebt maar in het recept zie ik alleen de kruidnoten erop terugkomen wanneer doe je de 150 gram kruidennoten die je er in doet?
Sanne
STaat bij stap 4