Ga naar de inhoud

Sinterklaascrumble met kruidnoten

Ik zit in mijn crumblefase. Ik maak van alles en nog wat een heerlijke fruitcrumble en vind alle versies lekker. En dat terwijl ik eigenlijk helemaal niet van warm fruit houd! Dus toen Brenda vroeg of ik niet een lekker toetjes voor Sinterklaas wist, hoefde ik niet lang na te...
15 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Sinterklaascrumble met kruidnoten

Ik zit in mijn crumblefase. Ik maak van alles en nog wat een heerlijke fruitcrumble en vind alle versies lekker. En dat terwijl ik eigenlijk helemaal niet van warm fruit houd! Dus toen Brenda vroeg of ik niet een lekker toetjes voor Sinterklaas wist, hoefde ik niet lang na te denken: dat moest een lekkere Sinterklaascrumble met kruidnoten worden!

Sinterklaascrumble met kruidnoten

Sinterklaascrumble met kruidnoten

Voor de Sinterklaascrumble heb je een ovenschaal van ongeveer 20 bij 30 cm nodig en gebruikte ik kruidnoten en speculaaskruiden als typische Sinterklaassmaken. En laat die smaken het nu eens heel goed doen bij warme bosbessen en warme appel uit de oven! Het resultaat is heerlijk kruidig, lekker warm en fruitig. Ideaal toch?Ā 

Deze crumble is het lekkerste als je ā€˜m warm serveert. En serveer ā€˜m eens met lobbig geklopte slagroom of romig kaneelijs. En vergeet ook de extra kruidnoten niet, jammie!

–> Kun je meer Sinterklaasinspiratie gebruiken? Klik hiervoor een overzicht van alle sinterklaasrecepten.

Sintcrumble met kruidnoten

Ingrediƫnten

personen

Voor de crumble

Extra benodigd: ovenschaal van ongeveer 20 bij 30cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sinterklaascrumble met kruidnoten

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Stap 2
Meng de bosbessen met de appelblokjes, de maizena, het zout, de suiker en de speculaaskruiden in de ovenschaal. De bosbessen hoeven niet te ontdooien.
3
Stap 3
Maak dan de crumble. Gebruik een stevige plastic zak en een deegroller of een keukenmachine om de kruidnoten klein te slaan. Zorg dat je de stukjes niet te klein maakt, een beetje grove stukken zijn het best.
4
Stap 4
Meng de kruidnotenstukjes met de bloem, het zout, in stukjes gesneden boter, suiker en speculaaskruiden totdat je een soort nat zand hebt. Verdeel dan de crumble over de fruitmix. Zorg dat alles bedekt is.
5
Stap 5
Bak de sinterklaascrumble 30-40 minuten in de oven totdat de binnenkant borrelt en de buitenkant bruin is.
6
Stap 6
Serveer de crumble warm en met wat opgeklopte slagroom en extra kruidnoten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

3 reacties

Tineke Lakenman

Hoi Brenda, kun je het toetje ook eerder maken en later de oven in? Ik krijg morgen de eetclub maar vind het fijn als alles kant en klaar staat ter voorbereiding.

Laat een bericht achter

Tineke Lakenman

Hoi Brenda, is 100 gram kruidnoten niet veel te weinig voor de topping?

Brenda Kookt

Hoi Tineke, wat gezellig een eetclub. Bij dit toetje kan dat heel goed. Zet hem klaar zodat je hem alleen de oven in hoeft te schuiven. Geniet er van

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op