Snelle burrito’s met kip en rijst
Bewaren
Yes, we gaan deze woensdag weer voor Tex Mex met Santa Maria! Deze keer een van mijn persoonlijke favorieten: burrito’s! Een snelle burrito met kip en rijst. Een heerlijke en makkelijke maaltijd voor elke dag.
Dit jaar heb ik in samenwerking met Santa Maria al een aantal heerlijke Tex Mex recepten met je gedeeld. Stuk voor stuk toppers die door jullie zelf zijn aangevraagd.
Na de Fajita’s met biefstukreepjes, Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s, Crispy Chicken Tortilla en Nachoschotel met gehakt gaan we deze keer voor burrito’s!
Burrito’s zijn een van mijn Tex Mex favorieten (na nacho’s ;)). Het fijne is dat je de tortilla’s met van alles kunt vullen en kunt aanpassen naar jouw smaak.
Wat zijn burrito’s?
Een burrito is een gerecht dat oorspronkelijk uit Mexico komt en bestaat uit een tortilla, meestal gemaakt van tarwemeel, die wordt gevuld met verschillende ingrediënten.
De vulling van een burrito bestaan uit onder andere bonen, vlees, rijst, kaas, groenten, en sauzen zoals salsa en guacamole. Hierbij worden warme vullingen (zoals vlees of bonen) gecombineerd met koude ingrediënten (zoals kaas en sauzen).
Nadat de tortilla is gevuld, wordt deze opgerold. Zo eet je het eenvoudig uit de hand.
Tip: burrito’s zijn ook ontzettend handig om mee te nemen, of onderweg te eten. Verpak je gevulde en opgerolde burrito in aluminiumfolie. Zo kun je het onderweg gemakkelijk eten, zonder te morsen.
Snelle burrito met kip en rijst
Deze keer ga ik dus voor een burrito met kip en rijst. Een variant op een burrito dat ik jaren geleden at bij een Mexicaans restaurant in Berlijn. Rijst op de burrito vond ik wel gek, want dat aten we thuis nooit.
Maar wist je dat de burrito in de Mexicaanse keuken juist vaak wordt gecombineerd met een vulling met rijst? Het leek me leuk om deze keer daarom aan de slag te gaan met een burrito recept met rijst. En mijn andere favoriet, kip.
De burrito’s met kip en rijst zijn eenvoudig (en snel) te bereiden. Het is een mix van zowel warme ingrediënten (de kip en eventueel rijst) als koude ingrediënten. Al kun je deze burrito ook in zijn geheel koud eten, als het is afgekoeld.
Zo maak je burrito’s met kip en rijst
De kip bakken we aan in de pan en breng ik op smaak met Santa Maria Burrito Seasoning Mix, dit is een van mijn favo kruidenmixen van Santa Maria. De kip is heerlijk op smaak, maar niet te pittig. Verder koken we de rijst, en ik vind het ook lekker om de tortilla’s even kort te verwarmen. Hierna is het een kwestie van het samenstellen of vullen van de burrito’s.
De tortilla besmeer je met een laagje crème fraîche. Hierover verdelen we een handje ijsbergsla, gekookte rijst en de gekruide kipreepjes. Verdeel hierover lekker een laagje Santa Maria Taco Sauce. Maak de snelle burito’s af met tomaatjes en blokjes avocado.
En dan is het tijd om de burrito’s te rollen. Vouw de uiteinden naar binnen en rol burrito’s. Eet smakelijk!
Tip: Ik heb in dit geval Santa Maria Tortilla Original gebruikt, maar de large-variant van Santa Maria is hier ook heel geschikt voor omdat deze groter zijn en hier dus meer van de vulling in past.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle burrito’s met kip en rijst
Stap 1
Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipfilet aan. Als de kip rondom is aangebakken doe je de Santa Maria Burrito Seasoning Mix erbij. Roer door elkaar en bak dit lekker even mee.
Stap 2
Kook ondertussen de rijst naar keuze. Ik heb gele rijst gebruikt, maar wees vrij om een andere rijstsoort te nemen.
Stap 3
Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
Besmeer een Santa Maria Tortilla met een lepel crème fraîche Verdeel hierover een handje ijsbergsla en lepel hier de gekookte rijst op. Verdeel de gekruide kipreepjes over de rijst. Lepel hier Taco Sauce op en maak het af met Cherry tomaatjes en blokjes avocado.Stap 5
Vouw de wrap hierna dicht door de uiteinden naar binnen te vouwen en de burrito’s op te rollen. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle burrito’s met kip en rijst
Stap 1
Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipfilet aan. Als de kip rondom is aangebakken doe je de Santa Maria Burrito Seasoning Mix erbij. Roer door elkaar en bak dit lekker even mee.
Stap 2
Kook ondertussen de rijst naar keuze. Ik heb gele rijst gebruikt, maar wees vrij om een andere rijstsoort te nemen.
Stap 3
Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
Besmeer een Santa Maria Tortilla met een lepel crème fraîche Verdeel hierover een handje ijsbergsla en lepel hier de gekookte rijst op. Verdeel de gekruide kipreepjes over de rijst. Lepel hier Taco Sauce op en maak het af met Cherry tomaatjes en blokjes avocado.Stap 5
Vouw de wrap hierna dicht door de uiteinden naar binnen te vouwen en de burrito’s op te rollen. Eet smakelijk!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.