Ga naar de inhoud

Fajita’s met biefstukreepjes

De ideale snelle maaltijd: Fajita's met biefstukreepjes. Soft tortilla’s met gekruide biefstukreepjes, paprikareepjes en guacamole. Yum!
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Fajita's met biefstukreepjes

Fajita’s met biefstukreepjes

Yes, vanavond eten we Tex Mex! En niet zomaar een Tex Mex maaltijd, maar heerlijke Fajita’s met biefstukreepjes. Niet alleen ontzettend lekker, maar ook snel want de Fajita’s staan binnen no time op tafel!

Fajita's met biefstukreepjes

Ook dit jaar mag ik als ambassadeur weer aan de slag met recept inspiratie met de producten van Santa Maria. Het fijne aan de producten van Santa Maria is dat je binnen een handomdraai een heerlijke Tex Mex maaltijd op tafel kunt zetten. En daarbij is het gemakkelijk om ermee te variëren zodat het iedere keer weer net een beetje anders is, en zeker nooit saai of eentonig.

Ik was benieuwd welke Tex Mex gerechten jullie thuis het liefst (of meest) op tafel zetten. Via mijn Instagram-kanaal heb ik een oproepje gedaan en daarop zijn hele leuke (en lekkere) reacties gekomen. Op basis hiervan ga ik dit jaar aan de slag met de lekkerste Tex Mex recepten.

Fajita's met biefstukreepjes

Fajita’s party!

Ik trap de Santa Maria recepten van dit jaar af met heerlijke Fajita’s. Ik heb vaker recepten geïnspireerd op de Fajita gedeeld, maar altijd met een twist. Tijd om deze keer voor de echte Fajita’s te gaan.

Misschien vraag je je af wat een Fajita precies is? Een Fajita is een lichte voedzame wrap, die bestaat uit reepjes vlees (of groenten) geserveerd in een warme tortilla.

In 4 stappen stel je jouw Fajita samen. Kies je favoriete Santa Maria Seasoning Mix, een drager (zoals de soft tortilla), proteïne of groenten en de lekkerste Santa Maria saus of toppings.

Fajita's met biefstukreepjes

Fajita’s met biefstukreepjes

In dit geval ben ik gegaan voor de Santa Maria Fajita Seasoning Mix, Soft Original Medium Tortilla’s, biefstukreepjes en paprikareepjes met als topping guacamole.

Paprikareepjes zijn wat mij betreft onmisbaar bij een Fajita, net zoals kipreepjes. In dit geval kon ik het niet laten om het een beetje anders te doen want we gaan voor beef Fajita’s, met biefstukreepjes.

Het maken van de Fajita’s is erg makkelijk, binnen 20 minuten kun je deze maaltijd al serveren. Ter voorbereiding bak je de biefstukreepjes en paprikareepjes aan, samen met de Fajita seasoningmix. De guacamole bereid je voor en dan is het tijd om de Fajita’s op te maken.

De soft tortilla’s besmeer je met guacamole en dit beleg je met een pluk sla en daarop de biefstukreepjes met paprikareepjes. Eventueel kun je dit nog besprenkelen met limoensap voor je de Fajita’s met biefstukreepjes serveert.

Fajita's met biefstukreepjes

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Santa Maria.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze fajita’s met biefstukreepjes

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Snijd de biefstuk in reepjes, snijd de paprika’s ook in reepjes
2
Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan of hapjespan. Bak de biefstukreepjes kort aan voor je de paprikareepjes toevoegt. Doe de Santa Maria fajitakruiden erbij en bak dit lekker mee.
3
Stap 3
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Meng dit met de Santa Maria Dip Mix Guacamole en pureer het met een staafmixer fijn tot een zachte guacamole.
4
Stap 4
Verwarm de soft tortilla’s in de oven of magnetron, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Stap 5

Maak de Fajita's op door eerst guacamole over de tortilla’s te verdelen. Beleg dit met een handje slamelange en het mengsel van biefstukreepjes. Besprenkel eventueel met een beetje limoensap en vouw de Fajita dicht.

6
Stap 6

Serveer de Fajita's met biefstukreepjes meteen.

Houd je niet van biefstuk? Vervang dit door reepjes kipfilet.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Wrap met spinazie, kip en feta
Pasta Florentine met zalm
Witlof met brie en spek uit de oven
Krieltjessalade met pesto en tomaatjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op