Ga naar de inhoud

Snelle couscous met spinazie en gele paprika

Van maaltijden als deze kun je er niet genoeg hebben. Snel. Makkelijk. En lekker. Dat is deze couscous met spinazie en gele paprika. Een gerechtje dat geboren is uit restjes uit de koelkast. Een restje paprika, spinazie en lente ui. Een heerlijke combinatie met couscous en een paar extra ingrediënten. Gerechten als deze eet ik

Snelle couscous met spinazie en gele paprika

Couscous met spinazie, paprika en rode ui

Van maaltijden als deze kun je er niet genoeg hebben. Snel. Makkelijk. En lekker. Dat is deze couscous met spinazie en gele paprika.

Een gerechtje dat geboren is uit restjes uit de koelkast. Een restje paprika, spinazie en lente ui. Een heerlijke combinatie met couscous en een paar extra ingrediënten.

Gerechten als deze eet ik graag als lunch. Je kunt het goed van te voren klaarmaken en meenemen naar het werk. Koud/lauw opeten is geen probleem. Maar ook als avondmaaltijd is een maaltje als deze niet verkeerd. ideaal als je niet zoveel tijd hebt om te koken. Eventueel kun je nog een stukje (gerookte) kip toevoegen.

Couscoussalade met spinazie, paprika en rode ui
Couscous met spinazie en gele paprika

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 120 gram couscous
  • 150 gram spinazie
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • peper en zout
  • 2 eetlepels mango azijn

Bereiding:

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blokjes.

Verwarm een beetje olie in een koekenpan of wok en bak hierin de ui even aan. Voeg de paprika en spinazie toe en bak dit even mee.

Rooster de pijnboompitjes in een andere koekenpan (zonder olie).

Breng de gewelde couscous op smaak met peper, zout en mango azijn. Meng het spinaziemengsel door de couscous en voeg de pijnboompitjes toe.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Caprese traybake met kip, pesto en brood
Flammkuchen met prosciutto

6 reacties

Jessica

Hoi, Kan ik ook diepvries spinazie gebruiken? En waar vind ik mango azijn of een vervanger?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Spinazie uit de diepvries kun je heel kort mee roerbakken. Ik zou een andere fruit-azijn gebruiken uit een delicatessen zaak. Maar je kunt ook verse mango toevoegen in blokjes bijvoorbeeld :)

Annemieke Robert

Mjummie...lekker! Morgen sta ik met een kraam op de vrijmarkt in Enkhuizen. Nu even snel de salade gemaakt om mee te nemen. Kijk er nu al naar uit.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Annemieke! Ik hoop dat het in de smaak is gevallen, en dat het niet is natgeregend ;)

Danique

Simpel, maar klinkt erg lekker!

Laat een bericht achter

Ellen

Heerlijk!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op