Snelle couscous met spinazie en gele paprika
Van maaltijden als deze kun je er niet genoeg hebben. Snel. Makkelijk. En lekker. Dat is deze couscous met spinazie en gele paprika. Een gerechtje dat geboren is uit restjes uit de koelkast. Een restje paprika, spinazie en lente ui. Een heerlijke combinatie met couscous en een paar extra ingrediënten. Gerechten als deze eet ikSnelle couscous met spinazie en gele paprika
Bewaren
Van maaltijden als deze kun je er niet genoeg hebben. Snel. Makkelijk. En lekker. Dat is deze couscous met spinazie en gele paprika.
Een gerechtje dat geboren is uit restjes uit de koelkast. Een restje paprika, spinazie en lente ui. Een heerlijke combinatie met couscous en een paar extra ingrediënten.
Gerechten als deze eet ik graag als lunch. Je kunt het goed van te voren klaarmaken en meenemen naar het werk. Koud/lauw opeten is geen probleem. Maar ook als avondmaaltijd is een maaltje als deze niet verkeerd. ideaal als je niet zoveel tijd hebt om te koken. Eventueel kun je nog een stukje (gerookte) kip toevoegen.
Couscous met spinazie en gele paprika
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 120 gram couscous
- 150 gram spinazie
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- peper en zout
- 2 eetlepels mango azijn
Bereiding:
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blokjes.
Verwarm een beetje olie in een koekenpan of wok en bak hierin de ui even aan. Voeg de paprika en spinazie toe en bak dit even mee.
Rooster de pijnboompitjes in een andere koekenpan (zonder olie).
Breng de gewelde couscous op smaak met peper, zout en mango azijn. Meng het spinaziemengsel door de couscous en voeg de pijnboompitjes toe.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
6 reacties
Jessica
Hoi, Kan ik ook diepvries spinazie gebruiken? En waar vind ik mango azijn of een vervanger?
Brenda Kookt
Spinazie uit de diepvries kun je heel kort mee roerbakken. Ik zou een andere fruit-azijn gebruiken uit een delicatessen zaak. Maar je kunt ook verse mango toevoegen in blokjes bijvoorbeeld :)
Annemieke Robert
Mjummie...lekker! Morgen sta ik met een kraam op de vrijmarkt in Enkhuizen. Nu even snel de salade gemaakt om mee te nemen. Kijk er nu al naar uit.
Brenda Kookt
Wat leuk Annemieke! Ik hoop dat het in de smaak is gevallen, en dat het niet is natgeregend ;)
Danique
Simpel, maar klinkt erg lekker!
Ellen
Heerlijk!