Snelle enchilada’s met kip, bloemkool en broccoli
Bewaren
Als er één gerecht is dat altijd een succes is dan zijn het wel wraps. Zeker als de vulling gecombineerd is met een rode saus. Deze snelle enchilada’s met kip, bloemkool en broccoli zijn een hit!
Het fijne aan deze enchilada’s is dat ze super simpel zijn om te maken, je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. In korte tijd hebben wij dit recept thuis al 2x gegeten, beide keren heeft het me positief verrast. En het is extra fijn dat er veel groente in de vulling van de wraps is verwerkt.
Snelle enchilada’s met kip, bloemkool en broccoli
De basis van de enchilada’s bestaat uit bloemkool- en broccoliroosjes, aangevuld met blokjes kipfilet. Het ingrediënten dat alles bij elkaar brengt is de tomatensaus. De saus gebruik ik niet alleen in de vulling, maar ook over de wraps. Een knapperig korstje van kaas maakt het gerecht af.
Voor de tomatensaus gebruik ik Heinz Tomato Frito. Het fijne aan deze saus is dat het veel smaak bevat. Hierdoor heeft het gerecht geen kruiden nodig. De saus hoeft niet lang te sudderen voor extra smaak aan het gerecht, dit is tijdens de traditionele bereiding van de saus al gebeurd.
Tip: Het is ook lekker om de saus als basis te gebruiken voor pastasaus, rijstgerechten of pizza.
Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Heinz, lees mijn disclaimer.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle enchilada’s met kip, bloemkool en broccoli
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
Stap 2
Kook de bloemkoolroosjes en broccoliroosjes 8 minuten voor.
Stap 3
Verwarm olie in een hapjespan en fruit hier de ui met knoflook in aan. Doe de kipblokjes erbij als de ui glazig is en bak dit rondom aan. Doe de voorgekookte bloemkool en broccoli er samen met de tomatenblokjes bij en bak dit nog 2 minuten mee.
Stap 4
Voeg hierna de helft van de Heinz Tomato Frito toe en verwarm dit even mee.
Stap 5
Verdeel het kipmengsel over de wraps, rol de wraps op en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de overige Heinz Tomato Frito over de opgerolde wraps en bestrooi met de geraspte kaas.
Stap 6
Verwarm de enchilada’s met kip 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle enchilada’s met kip, bloemkool en broccoli
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
Stap 2
Kook de bloemkoolroosjes en broccoliroosjes 8 minuten voor.
Stap 3
Verwarm olie in een hapjespan en fruit hier de ui met knoflook in aan. Doe de kipblokjes erbij als de ui glazig is en bak dit rondom aan. Doe de voorgekookte bloemkool en broccoli er samen met de tomatenblokjes bij en bak dit nog 2 minuten mee.
Stap 4
Voeg hierna de helft van de Heinz Tomato Frito toe en verwarm dit even mee.
Stap 5
Verdeel het kipmengsel over de wraps, rol de wraps op en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de overige Heinz Tomato Frito over de opgerolde wraps en bestrooi met de geraspte kaas.
Stap 6
Verwarm de enchilada’s met kip 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.