Ga naar de inhoud

Snelle krieltjessalade met pesto en tomaatjes

Een lekkere salade met pesto. Deze keer niet met pasta, maar met krieltjes. Krieltjessalade met pesto en tomaatjes, smullen!
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Krieltjessalade met pesto en tomaatjes

Snelle krieltjessalade met pesto en tomaatjes

Een lekkere krieltjessalade met pesto. Deze keer niet met pasta, maar met krieltjes. En die wil je maken! Deze snelle krieltjessalade met pesto en tomaatjes is echt smullen.

Krieltjessalade met pesto en tomaatjes

Dit recept is gebaseerd op mijn favoriete pasta pesto salade. Deze keer met een twist, want ik heb de pasta vervangen door krieltjes. En dat was een succes! De aardappeltjes geven een heerlijke krieltjessalade met Italiaanse twist.

Koude krieltjessalade met pesto en tomaatjes

Deze koude krieltjessalade is hier thuis echt een hit. Het staat binnen een half uurtje op tafel en kan koud gegeten worden. Dat maakt het ook het perfecte gerecht om te mealpreppen! Ideaal voor drukke doordeweekse dagen, wanneer je weinig tijd hebt om te koken maar toch iets gezonds en lekkers op tafel wilt zetten.

Aardappelsalade maken

Om te beginnen kook je de krieltjes beetgaar. Terwijl ze koken, kun je in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin roosteren. Dit geeft een extra lekkere smaak aan de salade. Zodra de krieltjes gaar zijn, giet je ze af en meng je ze met wat olijfolie en pesto. Laat de krieltjes even afkoelen zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Wanneer de krieltjes afgekoeld zijn voeg je de rest van de ingrediënten toe. Snijd de komkommer in dunne plakjes en halveer de cherrytomaatjes. Voeg deze samen met snippers oude kaas en een handvol rucola toe aan de krieltjessalade. Dit roer je even goed door elkaar.

Als laatste voeg je de geroosterde pijnboompitjes toe voor een knapperige bite. En nog een tip: maak een extra grote portie, zodat je de volgende dag een lekkere lunch hebt. De smaken trekken nog beter in na een nachtje in de koelkast! Voeg daar dan nog geen rucola aan toe.

Krieltjessalade met pesto en tomaatjes

Lekker als bijgerecht bij de barbecue of picknick

Dit gerecht is ook heel lekker als bijgerecht bij de barbecue of de picknick! Omdat de koude krieltjessalade van tevoren kan worden bereid en gekoeld, is hij ideaal om mee te nemen. De frisse smaken van de pesto, olijfolie, komkommer en cherrytomaatjes passen perfect bij verschillende barbecue recepten.

Krieltjessalade met pesto en tomaatjes

Recept voor krieltjessalade met pesto en tomaatjes

Dit recept voor aardappelsalade wil je echt proberen. Snel, gezond en ongelofelijk lekker.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze snelle krieltjessalade met pesto en tomaatjes

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de krieltjes beetgaar.
2
Stap 2
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.
3
Stap 3
Giet de krieltjes af en meng met wat olijfolie en pesto. Laat de krieltjes hierna even afkoelen.
4
Stap 4
Voeg de komkommer, cherrytomaatjes, kaas en rucola toe aan de krieltjessalade en roer door elkaar.
5
Stap 5
Voeg als laatste de pijnboompitjes toe.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Romige kerstbroodjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op