Ga naar de inhoud

Snelle panlasagne

Een snelle panlasagne, een lasagneschotel die je bereid in de pan in plaats van de oven. Super simpel, en zo lekker!

30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Snelle panlasagne

Snelle panlasagne

Een snelle panlasagne, een lasagneschotel die je bereid in de pan in plaats van de oven. Super simpel, en zo lekker! 

Snelle panlasagne

Panlasagne recept

Heb je zin in lasagne, maar geen geduld (of zin) om lagen op te bouwen en vervolgens eindeloos te wachten tot de oven z’n werk doet? Dan is deze snelle panlasagne precies wat je nodig hebt! Een smaakvolle lasagneschotel die je gewoon in de pan maakt – super simpel, snel en ontzettend lekker.

Lasagne uit de pan

De traditionele lasagne is natuurlijk heerlijk, maar laten we eerlijk zijn: het kan best een tijdrovend klusje zijn. Eerst een lekkere bolognesesaus maken, dan laagje voor laagje opbouwen, en daarna nog minstens 40 minuten wachten tot de oven z’n werk heeft gedaan. Met deze panlasagne hoef je daar allemaal niet op te wachten. Binnen een half uurtje staat er een heerlijk bordje lasagna voor je klaar.

Snelle panlasagne

Snelle panlasagne recept

Voor deze snelle panlasagne gebruik je lasagnevellen die je in stukken breekt voordat je ze toevoegt aan de pan. De lasagnevellen garen direct mee in de saus, waardoor je die klassieke lasagnesmaak krijgt, maar dan veel sneller. Het fijne aan dit panlasagne recept is dat je er geen oven voor nodig hebt. Alles gebeurt in één pan, wat het recept makkelijker en sneller maakt.

Lasagne uit de pan maken

Om deze panlasagne te maken begin je met het bakken van gehakt samen met ui en knoflook in een grote koekenpan of hapjespan. Wanneer het gehakt mooi bruin is, voeg je je favoriete groenten toe, zoals paprika, courgette en wortel. Daarna schenk je er een flinke scheut passata of tomatenblokjes bij en breng je het geheel op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.

De lasagnevellen breek je in grove stukken en roer je door de saus, waarna je het mengsel zo’n 15-20 minuten laat pruttelen met de deksel op de pan totdat de pasta gaar is. Voor een extra romige touch kun je wat geraspte kaas door de saus roeren.

Wil je toch dat krokante kaaskorstje bovenop je panlasagne? Gebruik dan een ovenbestendige pan, strooi er een royale laag geraspte kaas over en zet de pan nog vijf minuutjes in een hete oven of onder de grill totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.

Zo lekker, en zo makkelijk!

Snelle panlasagne

Makkelijke lasagne

Trek in lasagne, maar weinig tijd? Kies voor een makkelijke lasagne uit de pan. Heerlijk en snel.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze snelle panlasagne

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd of pers de teentjes knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes en doe hetzelfde met de paprika’s. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
2
Stap 2

Verwarm een (ovenbestendige) hapjespan op middelhoog vuur en fruit hier kort de knoflook in aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg dan de courgette- en paprikablokjes, de zongedroogde tomaatjes toe en bak enkele minuten.

3
Stap 3
Voeg vervolgens de spinazie toe en bak mee totdat de blaadjes geslonken zijn.
4
Stap 4

Voeg dan de pastasaus en het groentebouillonblokje toe en vul de fles of het blikje waar de pastasaus inzat met de helft met water. Schud even flink en schenk het tomatenwater vervolgens in de pan. Roer alles goed om en laat pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

5
Stap 5
Snijd de lasagnevellen vervolgens in de breedte in drieën en halveer deze stukken vervolgens. Voeg de vellen dan toe aan de groenten en roer goed door.
6
Stap 6
Leg een deksel op de pan en laat 5 minuten pruttelen of tot de lasagnevellen gaar zijn. Laat vervolgens 5 minuten zonder deksel op de pan pruttelen.
7
Stap 7
Verdeel als laatste de bolletjes mozzarella over de pan en garneer de panlasagne met verse oregano. Serveer meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Snelle panlasagne
Pulled chicken
Broodje mozzarella met pesto en crispy chili olie
Rijst met zalm en gebakken champignons

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op