Ga naar de inhoud

Snelle pasta met gehakt in tomatensaus

Ideale makkelijke maaltijd. Pasta met rode saus. Het is zelfs een snelle pasta met gehakt in tomatensaus. Een topper waar het hele gezin van smult.
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Snelle pasta met gehakt in tomatensaus

Snelle pasta met gehakt in tomatensaus

Snelle pasta met gehakt in tomatensaus: een altijd-goed-gerecht dat iedereen aan tafel blij maakt. Bij ons thuis is dit echt een favoriet, zelfs voor de kieskeurige eter die liever geen groente op zijn bord ziet. De truc? Deze heerlijke pasta zit boordevol groenten, maar dankzij de smaakvolle tomatensaus en het kruidige gehakt merkt niemand het.

Hoe fijn is het om een lekker recept achter de hand te hebben dat je in een handomdraai op tafel zet. Deze heerlijke pasta is binnen 20 minuten klaar. Perfect voor drukke doordeweekse dagen.

Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart.

Snelle pasta met gehakt in tomatensaus

Snel pasta recept

De basis van dit gerecht is simpel: een kruidige gehakt-groentensaus en beetgare pasta. Je bakt het gehakt rul in een koekenpan en voegt vervolgens groenten toe. Voeg de tomatenpuree en passata toe, en dan heb je in een handomdraai een heerlijke saus.

Een snuf Italiaanse kruiden en een beetje peper en zout maken het helemaal af. Terwijl de saus pruttelt, kook je de pasta beetgaar. Meng alles samen, voeg een flinke hand geraspte kaas toe, en je hebt een lekker bord comfortfood.

Snelle pasta met gehakt in tomatensaus

Snelle pasta met gehakt in tomatensaus 

Een van de fijne dingen aan dit recept is dat je het heel goed kunt bewaren. Maak gerust een dubbele portie, want deze pasta is perfect om later nog een keer van te genieten. Hier lees je hoe je dit gerecht het beste kunt bewaren en opwarmen.

In de koelkast bewaren

Heb je over? Laat de pasta met gehakt in tomatensaus goed afkoelen en bewaar het in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo blijft het tot 2 à 3 dagen goed. Voeg eventueel een scheutje water of bouillon toe om de saus weer lekker smeuïg te maken.

Pastasaus invriezen

Dit gerecht is ook prima in te vriezen. Bewaar de pasta en saus samen in een luchtdichte diepvriesbak of verdeel het in porties voor een snelle maaltijd. In de vriezer blijft de pasta tot 3 maanden goed. Wanneer je het wilt gebruiken, kun je het het beste de avond ervoor in de koelkast laten ontdooien.

Opgewarmde pastasaus smaakt vaak net zo lekker als vers. Verwarm het langzaam in een pan of magnetron en voeg een scheutje water, melk of bouillon toe om de saus weer romig te maken.

Snelle pasta met gehakt in tomatensaus

Snelle pasta met gehakt in tomatensaus

Deze snelle pasta met gehakt in tomatensaus is hét gerecht om altijd achter de hand te hebben. Simpel, smaakvol en boordevol groenten, zonder dat iemand het doorheeft. Perfect voor drukke dagen waarop je toch iets lekkers op tafel wilt zetten.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze snelle pasta met gehakt in tomatensaus 

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de pasta beetgaar.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan met olie en bak de gehakt rul. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Doe de groenten erbij en bak dit 5 minuten mee. Doe hierna de passata erbij en laat dit op zacht vuur 20 minuten pruttelen.
3
Stap 3
Serveer de gehakkt-groentessaus met de gekookte pasta en wat geraspte kaas.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Snelle pasta met gehakt in tomatensaus
Romige preischotel met kip
Broccolisoep met kikkererwten en zalm

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op