Ga naar de inhoud

Spinazie in een omelet

Maandag, tijd voor een makkelijke maaltijd. Spinazie en ei zijn altijd een goede combinatie. Deze keer rollen we de gewokte spinazie als spinazie in een omelet. Ik hoop dat jullie net zo’n fijn weekend hebben gehad als ik. Voor de meeste van ons is breekt er weer een nieuwe werkweek...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Spinazie in een omelet

SpinazierolMaandag, tijd voor een makkelijke maaltijd. Spinazie en ei zijn altijd een goede combinatie. Deze keer rollen we de gewokte spinazie als spinazie in een omelet.

Ik hoop dat jullie net zo’n fijn weekend hebben gehad als ik. Voor de meeste van ons is breekt er weer een nieuwe werkweek aan, het is tijd om weer lekker aan de slag te gaan. Wat dat betreft houd ik van de maandag waarop de hele week nog voor je ligt. En op maandag ga ik ook vaak voor een gezonde, maar makkelijke maaltijd. Dit gerecht past daar perfect bij.

Vandaag deel ik een licht gerecht zonder koolhydraten. Al zou ik er voor de grote eters wel wat aardappeltjes of dergelijke bij serveren. Regelmatig eten wij gewokte spinazie, ik ben er dol op. Dit kan ik serieus iedere week wel eten. Vaak eten we het met gebakken aardappeltjes maar deze keer wilde ik er eens iets anders mee doen. Ei en spinazie zijn altijd goed samen en daarom rolde ik mijn mengsel met gewokte spinazie in een omelet.

Het resultaat: een lekker en lichte makkelijke maaltijd. Niet alleen lekker als avondmaaltijd, ook als lunch doet dit gerecht het goed.

Spinazie in een Omelet

Spinazie in een omelet

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze spinazie in een omelet

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Snipper de ui en bak dit samen met een geperst teentje knoflook in olijfolie aan.
2
Stap 2
Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Doe dit bij de ui en bak 5 minuten mee. Doe hierna de spinazie er bij en bak dit ook mee. Breng op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Roer drie eieren los meng dit met een scheutje melk en breng op smaak met zout en peper. Bak van dit mengsel in een warme koekenpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur een omelet. Doe ditzelfde met de overige eieren.
4
Stap 4
Verdeel het spinaziemengsel over de twee omeletten en rol dit op. Snijd doormidden en verdeel over de borden.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

6 reacties

Marije

Voor hoeveel personen is het gerecht met spinazie in omelet gerold?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Marije, deze is voor 2 personen. Ik zie dat het er niet goed bij vermeld stond, heb dit meteen even aangepast.

Heleen

Erg lekker, en slimme manier om meer groentes te eten tijdens de lunch!

Laat een bericht achter

elise

vanmiddag gegeten, heel lekker

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed om te horen Elise

Demi | StudioKOOK

Goed recept om wat extra groenten binnen te krijgen!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op