Stamppotje van broccoli met shoarma
Vandaag staat er een lekker AVG maaltje (aardappelen vlees en groenten) voor jullie klaar. En wat is er deze tijd van het jaar lekkerder dan dit te verwerken in een stamppotje? In dit geval wordt het een stamppotje van broccoli met shoarma. Stamppotje van broccoli met shoarma (kip)Shoarma eten wij...Stamppotje van broccoli met shoarma
Bewaren
Vandaag staat er een lekker AVG maaltje (aardappelen vlees en groenten) voor jullie klaar. En wat is er deze tijd van het jaar lekkerder dan dit te verwerken in een stamppotje? In dit geval wordt het een stamppotje van broccoli met shoarma.
Stamppotje van broccoli met shoarma
(kip)Shoarma eten wij regelmatig, ik vind het heerlijk. Vooral omdat het zo lekker gekruid is. Het vervelende is alleen dat de shoarma-gerechten vaak niet zo gezond zijn. Het is al snel een vette hap. Daarom besloot ik de kipshoarma deze keer te verwerken in een gezonder gerecht, een stamppotje.
Een lekker stamppotje van aardappelen met broccoli. Extra lekker met knapperige rode paprika en champignons. Doordat de kipshoarma flink gekruid is heeft de stamppot qua smaakmakers verder niets meer nodig.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze stamppotje van broccoli met shoarma
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de broccoli in roosjes.Stap 2
Kook de aardappelen en de broccoli gaar. Giet hierna af, maar vang het vocht van de aardappelen op, dit gebruiken we zo voor de puree.Stap 3
Snipper de ui en bak dit samen met de kipfilet in een koekenpan met olijfolie of boter aan.Stap 4
Snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes. Bak mee met de kipfilet.Stap 5
Stamp de aardappelen fijn en voeg 80 ml van het kookvocht toe. Roer goed door, breng op smaak met zout en peper.Stap 6
Roer de broccoliroosjes en het kipshoarma mengsel door de aardappelpuree.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze stamppotje van broccoli met shoarma
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de broccoli in roosjes.Stap 2
Kook de aardappelen en de broccoli gaar. Giet hierna af, maar vang het vocht van de aardappelen op, dit gebruiken we zo voor de puree.Stap 3
Snipper de ui en bak dit samen met de kipfilet in een koekenpan met olijfolie of boter aan.Stap 4
Snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes. Bak mee met de kipfilet.Stap 5
Stamp de aardappelen fijn en voeg 80 ml van het kookvocht toe. Roer goed door, breng op smaak met zout en peper.Stap 6
Roer de broccoliroosjes en het kipshoarma mengsel door de aardappelpuree.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Sandra
Het is in de tekst niet helemaal duidelijk of de aardappels en de.broccoli samen gekookt moeten worden. Pas na verder in het recept door te lezen wordt duidelijk dat ze apart moeten.