Ga naar de inhoud
3 beoordelingen

TikTok wrap met kip en paprika

Een super snelle lekkere wrap als avondmaaltijd. De TikTok Wrap met kip en groenten. Je vult de wrap met 4 ingrediënten en daarna vouw je er in een handomdraai een handige wrap van.

20 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm een pannetje met water en het blokje kippenbouillon. Breng aan de kook en zet het vuur hierna leger. Pocheer de kip 8-10 minuten in de bouillon.
2
Stap 2
Verwarm de passata in een ander pannetje, doe de taco- of burritokruiden erbij, samen met de suiker. En breng op smaak met zout en peper. Roer dit door en verwarm 10 minuten op medium vuur.
3
Stap 3
Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hier de reepjes paprika in aan.
4
Stap 4
Trek met 2 vorken de gepocheerde kip uit elkaar. Roer 2/3 van de saus door de kip. Voeg eventueel meer saus toe als je dit wilt.
5
Stap 5
Leg de wrap voor je neer en snijd hem in door vanuit het midden naar benden de snijden. Beleg ¼ van de wrap (linksonder) met kip, de ¼ daarboven (linksboven) met paprikareepjes, de ¼ daarnaast (rechtsboven) met crème fraîche en ringetjes lente-ui en de laatste ¼ met geraspte kaas.
6
Stap 6
Vouw de wrap op door de hoek met kip over de groenten te vouwen, en dit door te vouwen over de crème fraîche en de kwart met kaas.
7
Stap 7
De wrap kun je bakken tussen een tostigrill, of in een koekenpan. Nadeel van het tosti-ijzer is dat de wrap hierdoor wordt platgedrukt, daarom heb ik de TikTok wraps in dit geval in de koekenpan gebakken.
8
Stap 8
Voor bereiding in de koekenpan verwarm je olijfolie in de koekenpan, laat de pan even heet worden en bak de wrap hierna op mediumvuur aan beide kanten goudbruin en krokant.

TikTok wrap met kip en paprika

Vandaag deel ik een super lekkere en super snelle maaltijd. Een TikTok wrap met kip en paprika. Tomatensaus en kaas mogen ook niet ontbreken bij deze maaltijd, en ik heb ook nog groenten toegevoegd om het compleet te maken.

Ik ging eerder al op Instagram aan de slag met de TikTok WrapHack (het filmpje bekijk je hier). Een super snelle manier om lekkere wraps te maken. De wraps vul je met vier soorten vulling, vouw je op een speciale (maar makkelijke) manier op en bak je tussen het tosti-ijzer of in de koekenpan. Daarna kun je de wrap zo uit het vuistje opeten.

De vorige keer ging ik aan de slag met een ontbijtwrap met ei en spek, deze keer maken we er een makkelijke maaltijd van.

TikTok wrap met kip en paprika

Toen ik voor het eerst een filmpje met de TikTok Wrap Hack zag dacht ik: waarom wist ik dit niet eerder? Het is een super simpel manier om een snelle lunch of avondmaaltijd te maken. Een combinatie van ei met groenten en kaas, of banaan met pindakaas bijvoorbeeld voor de lunch. De wrap is ook zeer geschikt om restjes uit de koelkast op te maken.

TikTok wrap met kip en paprika

Deze keer ga ik voor een makkelijk maaltijd. Met groenten, kip en kaas.

De TikTok wrap met kip en paprika is super snel te maken, wel moet je in dit geval de kip en groenten even voorgaren. De kip pocheer ik in kippenbouillon. Hierna haal ik het met twee vorken uit elkaar. Een snelle tomatensaus van passata (gezeefde tomaten) met taco- of burritokruiden roer ik hierna door de kip. ik vind het ook lekker om de reepjes paprika even voor te bakken in een koekenpan.

Om de wrap te maken knip je van uit het midden een kwart van de wrap in. Het ingeknipte stuk leg je naar beneden, naar je buik toe (zie de foto hieronder of bekijk dit filmpje). Vervolgens beleg je de 4 kwarten van de wrap met het kipmengsel, reepjes paprika, crème fraîche en kaas.De wrap vouw je op door de kwart met kip over de paprikareepjes te vouwen en daarna door te vouwen over de crème fraîche en geraspte kaas.

De TikTok wrap kun je heel eenvoudig tussen het tosti-ijzer bakken. Nadeel is wel dat de wrap dan erg plat gedrukt wordt. In dit geval vond ik dat niet zo lekker, en mooi. Daarom heb ik de wraps in de koekenpan gebakken.

TikTok wrap met kip en paprika

TikTok wrap met kip en paprika

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

7 reacties

Ingrid de Gooijer

Was echt heerlijk!

Laat een bericht achter

Henk
5/5 sterren

Vandaag geprobeerd en gelijk de top 10 binnen bij de kids! En dat is top want het is een eenvoudig recept en snel klaar

Laat een bericht achter

Chantelle
5/5 sterren

Volgens mijn kinderen de lekkerstexwraps ooit

Brenda Hoff

Wat super leuk om te horen Henk! En nu lekker variëren met ingrediënten?

Evelien

Deze net gegeten en jee wat lekker!!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat goed om te horen! Echt lekker he, en zo simpel!

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
3 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op