Ga naar de inhoud

Toetje: Gegrilde Perzik en Monchou!

Zin in een origineel toetje? Ga voor deze gegrilde perzik met monchou. De smaak van de perzik past perfect bij de monchou, honing en ijs. De pijnboompitjes als krokantje maken het af.

15 minuten Voorbereidingstijd
12 minuten Bereidingstijd
Delen op

Toetje: Gegrilde Perzik en Monchou!

Na de tropische tomatensoep blijven we nog even bij de perziken.
We vliegen van een voorgerecht/lunch naar het toetje!

Dit toetje ben ik gaan maken met restjes. Ik probeer tegenwoordig zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Het lukt aardig. Niet altijd. Maar meestal wel.

Ik had dus restjes. Namelijk een beetje monchou en een rijpe perzik. De perzik zou sowieso wel opkomen. De monchou leek me net te weinig om er iets mee te doen. Toen herinnerde ik me dit simpele (maar lekkere) toetje van lekkerensimpel. Voor dit toetje was het restje monchou precies genoeg voor 2 personen.

Dé kans dus om dit lekkere en simpele toetje te maken!

De gegrilde perzik is heerlijk. De smaken passen perfect bij de monchou, honing en ijs. De pijnboompitjes als krokantje maken het af.

Omdat we dit erg lekker vonden heb ik dit het weekend erna ook met vrienden gegeten. Omdat ik niet genoeg perziken in huis had heb ik er ‘s middags een aantal moeten bijkopen. Die waren dus nog niet zo rijp. Helaas waren deze toetjes ook minder lekker. Zorg er dus voor dat je echt rijpe perziken gebruikt, dat komt dit toetje zeker ten goede.

Ik denk dat je dit ook kunt maken met perziken uit blik, mocht je dit makkelijker vinden.

De walnoten zijn vervangen door geroosterde pijnboompitjes.

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze toetje: gegrilde perzik en monchou!

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 12 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Stap 2
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Halveer de perzik en verwijder de pit.
3
Stap 3
Meng de monchou met poedersuiker.
4
Stap 4
Giet per perzik een theelepel honing op de snijkant. Verdeel hierover een flinke lepel monchou.
5
Stap 5

Verwarm perziken ongeveer 12 minuten in de oven (check even of de perziken goed warm zijn geworden). Plaats de perziken op een bordje, verdeel de pijnboompitjes hierover. Schep er een bolletje ijs bij.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op