Ga naar de inhoud

Tonijntartaar met avocado en balsamico

Een feestelijk voorgerechtje met vis. Tonijntartaar met avocado en balsamico. Heerlijke smaken bij elkaar.
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Tonijntartaar met avocado en balsamico

Tonijntartaar met avocado en balsamico

Tonijntartaar met avocado en balsamico: een feestelijk voorgerechtje met vis. Heerlijke smaken bij elkaar. En een heerlijke start van het kerstdiner.

Tonijntartaar met avocado en balsamico

Feestelijk voorgerecht met vis

Bij het kerstdiner draait het vaak om vlees, of vegetarische gerechten. Het leek mij leuk om deze keer ook aan de slag te gaan met een lekker feestelijk voorgerecht met vis. Meestal gebruik ik daar zalm voor, deze keer gaan we voor verse tonijn, verwerkt in een tonijntartaar.

Tonijntartaar recept

Tonijntartaar is niet alleen superlekker, maar ook heel stijlvol om te serveren. Het ziet er indrukwekkend uit, terwijl het eigenlijk heel makkelijk te maken is. Het belangrijkste is dat je verse tonijn gebruikt. Daar staat of valt dit gerecht mee.

Deze tonijntartaar met avocado is het ideale voorgerecht om indruk te maken op je gasten. Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart.

Tonijntartaar met avocado en balsamico

Tonijntartaar met avocado en balsamico

Een heerlijke tonijntartaar dus. Tonijntartaar met avocado en balsamico. Een goddelijke combinatie, geloof me maar. Ik serveer er ciabatta mee, dat maakt het af.

Tonijntartaar maken

Om de tonijntartaar met avocado en balsamico te maken halveer je eerst de avocado’s. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Pureer driekwart van de avocado’s samen met het sap van 1 limoen en de wasabicrème tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de resterende avocado in kleine blokjes. Houd van alle ingrediënten een beetje apart voor de garnering.

Meng in een kom de tonijn met de tomatenblokjes, fijngesneden zilveruitjes, augurk en dille. Roer er één eetlepel balsamico door voor extra smaak. Dat maakt het geheel extra lekker.

Dan gaan we serveren. Schep een eetlepel avocadocrème op een bord en strijk dit licht uit met de achterkant van een lepel. Schep het tonijnmengsel erop en garneer met de avocadoblokjes, een zilveruitje, eventueel wat extra avocadocrème en verse dille.

Serveer de krokante ciabattatoast erbij. Een feestelijk gerecht dat zeker indruk maakt op je gasten!

Welke wijn bij tonijntartaar met avocado?

Serveer je een lekkere wijn bij je kerstdiner? Dan past witte wijn goed bij tonijntartaar. Kies voor Kies voor een frisse en aromatische witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo. Deze wijnen hebben een licht citrusachtig karakter dat mooi aansluit bij de frisse smaken van de tonijn, limoensap en avocado.

Liever iets zachters? Een Chardonnay met subtiele houtrijping kan ook goed werken, vooral door de toevoeging van de wasabicrème. Voor een feestelijk tintje kun je zelfs een droge mousserende wijn overwegen, zoals een prosecco, cava of champagne. De bubbels maken het gerecht extra feestelijk!

Tonijntartaar met avocado en balsamico

Tonijntartaar met avocado

Tonijntartaar met avocado is een gerecht waar jij en je gasten gegarandeerd blij van worden. Het frisse van de avocado, de zachte tonijn en dat lichtzoete vleugje balsamico past perfect bij elkaar. En die krokante ciabattatoast erbij maakt het af.

Kortom: dit voorgerecht is een echte showstopper, zonder dat je er uren voor in de keuken hoeft te staan. Wel zo fijn!

Meer voorgerechten met vis voor kerst

Dit is natuurlijk een feestje om te serveren met de feestdagen. Meer inspiratie voor voorgerechten met vis voor kerst? Probeer dan eens:

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Staafmixer
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze tonijntartaar met avocado en balsamico

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de ciabatta in dunne plakjes. Besprenkel ze met de olie, breng op smaak met zout. Rooster de ciabatta in 6-8 minuten goudgeel en krokant. Laat de ciabattatoast afkoelen tot kamertemperatuur.
3
Stap 3
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Pureer 3/4 van de avocado’s samen met sap van 1 limoen en de wasabicrème tot een egale massa. Breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Snijd de overige avocado in kleine blokjes.
5
Stap 5
Houd van alle ingrediënten een klein beetje apart wat je kunt gebruiken voor de garnering. Meng in een kom de tonijn met tomatenblokjes, zilveruitjes, augurk en dille en roer hier 1 eetlepel van de balsamico door.
6
Stap 6
Schep 1 eetlepel van de avocado crème op een bord en smeer dit een beetje uit met de achterkant van de lepel. Schep het tartaarmengsel hierop.
7
Stap 7
Garneer de tartaar met blokjes avocado, een zilveruitje en eventueel extra avocado crème, en verse dille. Serveer de ciabattatoast erbij.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Kerstboomwafels met chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op