Ga naar de inhoud

Vissalade krans

Lekkere salade of voorgerecht voor bij het kerstdiner. Vissalade kerstkrans. Met gerookte zalm, makreel en garnaaltjes.

20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Vissalade krans

Vandaag gaan we voor een gerecht dat altijd goed is als je het mij vraagt. Een vissalade krans. Een vissalade vormgegeven als kerstkrans. Met gerookte zalm, makreel en garnaaltjes. Lekker als voorgerecht of als salade als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Altijd lekker!

Vissalade krans

Vorige week deelde ik de carpaccio-kerstkrans. Die was een grote hit! Deze keer gaan we voor een variant met vis, een vissalade. Kun je niet kiezen? Geen probleem, het is ook leuk om beide kransen op tafel te zetten als onderdeel van het voorgerecht. Zo kunnen de gasten van allebei nemen.

Vissalade kerstkrans

Een vissalade, opgemaakt als kerstkrans. Een lekker voorgerecht, of bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Het kan allemaal.

In dit geval heb ik de kerstkrans opgemaakt met gerookt zalm, gerookte makreel en Hollandse garnaaltjes. Wees vrij om met de vissoorten te variëren. Neem bijvoorbeeld paling of forel.

De vissalade kerstkrans maak ik op door eerst op een bord of grote schaal een krans van sla te maken. In dit geval kies ik ervoor om veldsla te gebruiken. Hier overheen verdeel ik de andere ingrediënten. Plakjes gerookte zalm, makreel en garnaaltjes. Plakjes gekookt ei, ringetjes lente-ui en rode ui maken de salade compleet. En de kers op de salade is in dit geval citroenmayonaise. Dat maakt de vissalade krans nog net even lekkerder.

Kerstkrans van vissalade

 

Voorgerecht saladekrans

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • plasticzakje
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vissalade krans

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Kook het ei hard.
2
Stap 2
Meng in een kom de veldsla met een eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over een groot bord of schaal en maak hier een krans van.
3
Stap 3
Beleg de krans van veldsla op 5 plekken met plakjes gerookte zalm. Verdeel hieromheen de gerookte makreel en plakjes gekook ei. Verdeel vervolgens de Hollandse garnaaltjes, rode ui en ringetjes lente-ui over de krans.
4
Stap 4
Doe een beetje citroenmayonaise in een plasticzakje en knip er een puntje af. Spuit hiermee een aantal dotjes citroenmayonaise over de krans.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op