Ga naar de inhoud

Tortellinisoep – Tomatensoep met tortellini

Vandaag gaan we voor een lekkere, gevulde soep. En het is geen gewone soep, het is een tortellinisoep. Tomatensoep met tortellini er in. Echte comfortfood! Op Pinterest kwam ik laatst een foto tegen van tomatensoep met daarin tortellini en mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Dat wilde ik ook maken! Het...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Tortellinisoep – Tomatensoep met tortellini

Vandaag gaan we voor een lekkere, gevulde soep. En het is geen gewone soep, het is een tortellinisoep. Tomatensoep met tortellini er in. Echte comfortfood!

Op Pinterest kwam ik laatst een foto tegen van tomatensoep met daarin tortellini en mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Dat wilde ik ook maken! Het leek me supermakkelijk en lekker en dat bleek het in het echt ook te zijn. Dus stel ik jullie graag deze tortellinisoep voor!

tortellinisoep

Tortellinisoep

In de donkere dagen van de winter heb ik vaak veel behoefte aan warme soepen. Maar alleen soep vind ik dan weer erg kaal, dus serveer ik soep altijd met brood of iets anders lekkers. Maar je kunt dat extraatje natuurlijk ook ìn je soep serveren. Dus deze lichte tomatensoep maak je extra lekker door er kaastortellini aan toe te voegen. 

Het resultaat staat niet alleen snel op tafel, het is ook een allemansvriendje. Door de lichte smaken en de zachte textuur is de tortellinisoep een soep die veel mensen lekker zullen vinden. Probeer maar!

–> Op zoek naar meer maaltijdsoepen? Op deze pagina hebben we alle soepen voor je op een rijtje gezet.

tortellinisoep

tortellinisoep

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze tortellinisoep – tomatensoep met tortellini

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd de knoflookteentjes fijn en snipper de ui.
2
Stap 2
Verwarm een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg daarna de Italiaanse kruiden en de chilipoeder toe.
3
Stap 3
Snijd de steeltjes van de baslicum klein (bewaar de blaadjes voor later) en voeg ze ook toe aan de pan. Roer goed door.
4
Stap 4
Voeg nu de tomatenpuree toe en laat 2-3 minuten licht aanbakken. Zo wordt de puree minder zuur.
5
Stap 5
Voeg dan de blikken tomatenblokjes toe, net als de balsamicoazijn, de suiker en de groentebouillon. Breng aan de kook.
6
Stap 6
Voeg dan de kaastortellini toe en laat deze garen in de soep.
7
Stap 7
Zet als de tortellini gaar zijn het vuur uit en voeg de room toe. Roer goed door en breng de soep verder op smaak met peper en zout.
8
Stap 8
Snijd de blaadjes basilicum grof (bewaar er een aantal ter garnering) en roer ze door de soep. Serveer de soep vervolgens.
Bekijk ook andere recepten
Aardappelschotel met tonijn
Red velvet muffins met witte chocolade en roomkaas
Andijviestamppot met champignonhachee
Roerbakschotel van aardappel met spruitjes en rookworst

1 reactie

An

Ik eet altijd graag soep, zomer en winter! In mijn studententijd gooide ik wel eens tortellini in een blik tomatensoep, deze variant is net iets "volwassener". Prima recept!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op