Ga naar de inhoud

Tortellinisoep – Tomatensoep met tortellini

Vandaag gaan we voor een lekkere, gevulde soep. En het is geen gewone soep, het is een tortellinisoep. Tomatensoep met tortellini er in. Echte comfortfood! Op Pinterest kwam ik laatst een foto tegen van tomatensoep met daarin tortellini en mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Dat wilde ik ook maken! Het...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de knoflookteentjes fijn en snipper de ui.
2
Stap 2
Verwarm een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg daarna de Italiaanse kruiden en de chilipoeder toe.
3
Stap 3
Snijd de steeltjes van de baslicum klein (bewaar de blaadjes voor later) en voeg ze ook toe aan de pan. Roer goed door.
4
Stap 4
Voeg nu de tomatenpuree toe en laat 2-3 minuten licht aanbakken. Zo wordt de puree minder zuur.
5
Stap 5
Voeg dan de blikken tomatenblokjes toe, net als de balsamicoazijn, de suiker en de groentebouillon. Breng aan de kook.
6
Stap 6
Voeg dan de kaastortellini toe en laat deze garen in de soep.
7
Stap 7
Zet als de tortellini gaar zijn het vuur uit en voeg de room toe. Roer goed door en breng de soep verder op smaak met peper en zout.
8
Stap 8
Snijd de blaadjes basilicum grof (bewaar er een aantal ter garnering) en roer ze door de soep. Serveer de soep vervolgens.

Tortellinisoep – Tomatensoep met tortellini

Vandaag gaan we voor een lekkere, gevulde soep. En het is geen gewone soep, het is een tortellinisoep. Tomatensoep met tortellini er in. Echte comfortfood!

Op Pinterest kwam ik laatst een foto tegen van tomatensoep met daarin tortellini en mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Dat wilde ik ook maken! Het leek me supermakkelijk en lekker en dat bleek het in het echt ook te zijn. Dus stel ik jullie graag deze tortellinisoep voor!

tortellinisoep

Tortellinisoep

In de donkere dagen van de winter heb ik vaak veel behoefte aan warme soepen. Maar alleen soep vind ik dan weer erg kaal, dus serveer ik soep altijd met brood of iets anders lekkers. Maar je kunt dat extraatje natuurlijk ook ìn je soep serveren. Dus deze lichte tomatensoep maak je extra lekker door er kaastortellini aan toe te voegen. 

Het resultaat staat niet alleen snel op tafel, het is ook een allemansvriendje. Door de lichte smaken en de zachte textuur is de tortellinisoep een soep die veel mensen lekker zullen vinden. Probeer maar!

–> Op zoek naar meer maaltijdsoepen? Op deze pagina hebben we alle soepen voor je op een rijtje gezet.

tortellinisoep

tortellinisoep

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op