Ga naar de inhoud

Tosti met brie en spek

Tosti met een twist! Een tosti met brie en spek. Extra lekker door het toevoegen van appelstroop.

20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op het vuur en bak de plakjes ontbijtspek aan beide kanten goudbruin en krokant.
2
Stap 2
Besmeer 2 boterhammen met een laagje appelstroop. Beleg dit met plakjes brie en leg hier de plakken gebakken spek op. Beleg dit met de andere boterhammen.
3
Stap 3
Besmeer de buitenkanten van de tosti’s met boter of margarine.
4
Stap 4
Bak de tosti’s onder een grill of in de oven goudbruin.
5
Stap 5

Snijd de tosti met brie en spek door en serveer het hierna direct.

Tosti met brie en spek

Tostitime! Ik deel vandaag en hele lekkere tosti met brie en spek. En appelstroop.

Soms is het gewoon het allerlekkerste wat er is: je tanden zetten in een warme tosti. Tosti met ham, kaas en ketchup is mijn favoriet. En ja de ketchup smeer ik tussen de tosti en dat bak ik ook mee. Heerlijk! Vandaag deel ik een andere hele lekkere tosti met jullie.

Tosti met brie en spek

Tosti met brie en spek

Deze tosti is geïnspireerd op een heel lekker borrelhapje met brie dat we 2 jaar geleden deelde. (klik hier voor het recept van het hapje) De combinatie brie en appelstroop is zo lekker. En als je er dan ook nog gebakken hartig spek bij zit…is het helemaal top! Dus dat heb ik gedaan met deze tosti.

Een deel van het tostibrood besmeer ik met appelstroop. Dit beleg ik met plakjes brie en daar bovenop gaat de krokant gebakken spek. Zoals het hoort bij een tosti sluit ik af met de tweede boterham. Voor een goudbruine en krokante korst besmeer ik de buitenkant van de tosti voor de tosti onder de grill gaat met boter of margarine.

Het resultaat is een super lekkere tosti, om je vingers bij af te likken. En dat is ook wel nodig, want het kan tijdens het eten wel een beetje een kliederboel worden 😉

Tosti met brie en spek

Benodigdheden:

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op